De waarde van het herbeleven van een afscheid

Gesponsord bericht

Livestream of videoregistratie van de uitvaart door Uitvaartfilm.eu. Kort voor de begrafenis van zijn vader vroeg Ben van der Goes een vriend het afscheid te filmen.

Bij het terugkijken van de uitvaartfilm realiseerde Ben zich de waarde van het herbeleven van een afscheid. Overmand door emoties zijn betekenisvolle details en bijzondere momenten op de dag hem ontgaan. Er gebeurt zoveel. Bij het terugkijken van de beelden ontdekte hij iedere keer weer nieuwe details. Liefdevolle woorden, troostende blikken en aanrakingen van familie en vrienden. Hij zag zelfs mensen waarvan hij niet eens meer wist dat ze bij het afscheid aanwezig waren.

En dat is precies wat Ben andere nabestaanden ook wil meegeven. Niet alleen bij een registratie maar ook met de opname van de livestream. Een mooie blijvende herinnering die je niet alleen in je hoofd kunt terugspoelen en afspelen maar ook daadwerkelijk kunt terugkijken op de computer, TV of zelfs via internet kunt delen met andere nabestaanden. Dagen, weken, zelfs jaren na het afscheid bieden de beelden, muziek en mooie woorden troost. Ben spreekt hierbij niet alleen uit eigen ervaring maar er is ook wetenschappelijk bewijs dat het terugkijken van beelden daadwerkelijk helpt bij de rouwverwerking. Ben is trots dat hij samen met zijn collega Toon en de rest van zijn team van professionele geluid- en filmmakers daar alweer meer dan vijf jaar een kleine bijdrage aan kan leveren.

Voor meer informatie over Uitvaartfilm.eu kunt u een kijkje nemen in onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid ceremonie Livestream nabestaanden overlijden rouwen uitvaart videograaf