Het verhaal achter het beeld

Gesponsord bericht

Het verhaal achter het beeld. Beeldend kunstenares Rose van den Hurk probeert een ieder te raken met haar beelden. Het leven betekent voor haar, aangeraakt worden. Het maken van gedenkbeelden vindt Rose het mooiste deel van haar werk, het doet haar goed iets te kunnen betekenen voor mensen die zich in een verliessituatie bevinden. Inmiddels heeft ze al vele monumenten mogen maken. Ieder met een eigen verhaal. 

 

Het beeld voor David

Op 18 november 2003 overleed onze allerliefste David als gevolg van een hersentumor. Hij was net 2 jaar. Wij wilden graag een bronzen beeldje en kwamen bij Rose terecht.
Bij onze eerste kennismaking bij Rose klikte het meteen. Rose was heel open, warm en empathisch. Tijdens ons eerste gesprek hebben we uitgebreid over David verteld en een zo goed mogelijk beeld proberen te schetsen van wie hij was en waar hij van hield. Een van zijn passies was boekjes lezen. Na dit gesprek is Rose aan de slag gegaan en met een paar voorstellen gekomen. Ze heeft ons vanaf het begin op het hart gedrukt , dat we altijd eerlijk moesten zijn, en dat ze net zo lang door wilde gaan tot we echt helemaal tevreden waren. Rose heeft onze op/aanmerkingen altijd ter harte genomen en uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een jongetje dat een boekje leest, heel erg in zijn sfeer. Wij zijn nog altijd heel blij met het beeldje. Het is goed, het klopt. En de wijze waarop het tot stand is gekomen, draagt daar zeker toe bij.
Sylvia Reeder

 

Het beeld voor Marit

Toen onze Marit overleed was ik 42 weken zwanger. Via onze uitvaartbegeleidster kregen we folders van Rose. Dat sprak ons direct aan. Altijd had ik een beeld in mijn hoofd van Marit rennend door het weiland, al bloemen plukkend voor haar papa. Midden in dat weiland staat zo’n mooie grote boom, met aan een grote tak een mooie schommel. Op die schommel zit ons meisje, enorm gelukkig te zijn… Ik vertelde dit aan Rose en zij begreep direct het beeld en heeft het gemaakt zoals ik in mijn hoofd had. Ze hield me tijdens het hele proces goed op de hoogte van haar vorderingen via mail en foto’s en we hebben het beeld gezien voordat de mal werd gemaakt. Rose nam ons mee in dat proces waardoor het voor ons ook een soort afscheidsproces is geworden met een mooi resultaat. In eerste instantie wilden we het bij haar graf zetten maar uiteindelijk is ze bij ons thuis gebleven.
Wat ik zo knap vind aan Rose, is dat zij door naar mij te luisteren ‘mijn’ beeld kon ontwerpen. Het is geworden wat ik in mijn hoofd had, geweldig. Zoals ik niet werd gehoord in mijn zwangerschap om te voorkomen dat mijn kind zou overlijden, zo goed werd ik wel gehoord door Rose…
Aberdien Endema

 

Rose werkt vanuit haar atelier aan huis. Bent u nieuwsgierig naar haar werk of wilt u met Rose in contact komen, bezoek dan onze bedrijvengids voor meer info en contactgegevens.

 

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid beeldende kunst gedenkbeelden gedenkmonument Grafmonument overlijden