Inze Meijer – Postmortale Make-up Artist

Gesponsord bericht

Inze Meijer – Postmortale Make-up Artist. Een meisje beroofde zichzelf van het leven vorig jaar. De moeder van het meisje wilde haar heel graag knuffelen maar dat mocht niet in verband met corona. Dankzij Inze Meijer, visagist van overledenen, lag haar dochter in haar kist zoals ze altijd was.

Daar doet Inze het voor. Het is ontzettend dankbaar werk. Een prachtig beroep waar helaas nog niet iedereen van afweet, postmortale make-up artist. Inze werkt veel voor een uitvaartondernemer die in Zwolle gevestigd is. Maar zij zou ook graag meer bekendheid krijgen bij meerdere uitvaartondernemers.

Door het overlijden van haar vader heeft Inze ervoor gekozen om de opleiding te doen voor postmortale make-up artist. Haar vader was een ijdele man en ze vond dat hij prachtig erbij moest liggen in de kist. Ze heeft zijn haar verzorgd, gezicht geschoren en de blauwe plekken die hij kreeg gecamoufleerd. Zo lag hij uiteindelijk prachtig in zijn kist. Door de opleiding heeft ze zich helemaal kunnen focussen en specialiseren op Postmortale make-up.

 

Postmortale make up

Postmortale make-up houdt in dat je overledenen opmaakt. Met een lange achtergrond als make-up artist is Inze hierin gespecialiseerd. Lichamen veranderen nadat ze overleden zijn, ze krijgen een andere kleur en er kunnen ook vlekken ontstaan.

Wanneer iemand komt te overlijden wordt ze vaak door familieleden gebeld met de vraag om de overledene mooi op te maken. Ze werkt aan de hand van foto’s van de overledene die ze krijgt van de familie en camoufleert de huid en gaat dan laagje voor laagje te werk. Ze is ongeveer een uur bezig om de overledene op te maken.

Het is niet haar bedoeling om iemand levend te laten lijken. Ze zorgt ervoor dat het schrikeffect minimaal is als nabestaanden de overledene te zien krijgt. Dit doet ze door de “no make-up look” techniek te gebruiken. Dit houdt in dat het oogt alsof de overledene geen make up op heeft terwijl ze wel alles op een zachte, warme manier heeft gemaakt. Op deze manier van opmaken krijgen de nabestaanden een natuurlijk laatste beeld van hun dierbare.

 

Dankbaar werk

Wanneer Inze bezig is om een overledene op te maken dan voelt ze een beetje zijn of haar aanwezigheid in de ruimte. “Dat is zo een bijzonder moment”. In haar gedachten zegt ze dan; “Ik hoop dat ik je goed heb opgemaakt en dat je tevreden bent.” Confronterend vindt Inze het totaal niet, ze vindt het fantastisch en dankbaar werk!

 

Wilt u meer zien van het werk van Inze Meijer, bezoek dan onze bedrijvengids.

 

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid Laatste zorg overlijden postmortale make-up