‘t Herinneringen Atelier voor een digitale herinnering

Gesponsord bericht

‘t Herinneringen Atelier met eigenaresse Pammy Gerrits-Makkinje, we spraken met haar over digitalisering van rouwkaarten. Een prachtige manier om te informeren en te herinneren.

Wanneer iemand komt te overlijden, worden vaak rouwkaarten verstuurd om vrienden, familie en kennissen op de hoogte te brengen. Steeds meer nabestaanden gebruiken naast de fysieke rouwkaart ook de mail en sociale media om over een uitvaart te communiceren: denk aan familie en vrienden in het buitenland of aan collega’s.

“Een rouwkaart kan zoveel meer zijn dan enkel een mededeling. Het is een onderdeel van een persoonlijk afscheid. Een digitale rouwkaart is een prachtige manier om familie en vrienden op de hoogte te brengen van het overlijden van uw dierbare. Bovendien is het naast het informeren, een blijvende herinnering en een mooi aandenken. Aan de hand van eigen foto- en videomateriaal en de pakketkeuze, maak ik een waardevolle herinnering van uw dierbare.”

Voordelen digitaal

  • Snel en makkelijk via mail of WhatsApp; vaak hebben we wél de telefoonnummers en/of e-mailadressen van mensen, maar níet de postadressen. De digitale weg is dan een uitkomst.
  • Duurzaam; er komt geen papier, inkt of brandstof aan te pas om de rouwkaart te versturen.

“Onderstaande digitale rouwkaart heb ik gemaakt van mijn schoonvader die acht jaar geleden is overleden aan asbestkanker. Hij was gek van het strand en de warmte opzoeken. En jeetje, zijn vrouw en twee zoons betekenden alles voor hem. Door middel van een filmpje is hij toch een beetje bij ons, en kan ik onze kinderen leren kennis maken met hun ‘opa Peter’.

't Herinneringen atelier | Uitvaart-Platform.nl

t Herinneringen Atelier is ontstaan door het verlies van zowel mijn schoonvader als mijn vader, die ik op jonge leeftijd ben verloren. Mijn ouders waren vroeger niet zo van de foto’s, momenten vastleggen. En tot op de dag van vandaag vind ik het vreselijk jammer, jammer dat ik niet mijn vaders stem nog kan horen op video of zijn glimlach kan zien op foto. Dat zijn zulke dierbare momenten en hier hunker ik zo naar op bepaalde momenten.

Met ’t Herinneringen Atelier kan ik voor nabestaanden een waardevolle video maken, in de vorm van een rouwkaart of een herinneringsfilm om tijdens een afscheidsdienst af te spelen of om na de uitvaart van tijd tot tijd nog eens naar te kijken. Als troost. Om weer even stil te staan bij die persoon.”

’t Herinneringen Atelier – de kunst van het helpen herinneren. Wilt u meer informatie over ‘Herinneringen Atelier, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid afscheidsdienst herinneringsfilm Herinneringsproducten nabestaanden overlijden rouwen rouwkaart Troost