Vivian Veenstra

04/02/1972 - 04/10/2023

Onze docent, theatermaker en vriendin is er niet meer.

Vol ongeloof zijn wij, met dit plotselinge overlijden.

Vivian was ongelofelijk authentiek, zag in iedere persoon het goede, bracht ontwikkeling en was ruimhartig. Het gemis zal enorm groot zijn voor jullie individueel, voor ons als team en voor Loods13 in het geheel.

Een kleine anekdote: toen Eva in 1994 met Vivian op de opleiding zat, gingen ze gelijk op werkweek. In die week bezochten ze ook de oude dierentuin waar ze de opdracht kregen om één van de dieren te observeren. Eva ging bij de nijlpaarden zitten, Vivian lekker warm in de vlindertuin bij de vlinders. Later terug op school moesten ze een solo maken vanuit het dier wat ze gekozen hadden; want ‘Jij bént dat dier’. Eva was een nijlpaard en Vivian een vlinder… En dat was ze. Zacht, open, licht, dansend.

Heb je zelf nog mooie herinneringen aan Vivian die je graag wilt delen, laat die dan gerust hier achter. Ook condoleances zijn lief, van harte welkom en worden erg gewaardeerd. Wij delen deze ook met haar man Tijs en haar twee kinderen Flint en Anson.

Deel deze condoleance op: Facebook

68 reacties op “Vivian Veenstra”

 1. Lieve Vivian,

  Je hebt geen idee hoe ontzettend veel jij gemist zal worden. Voor alle leerlingen bij Loods13 heb jij zoveel betekend en we mogen ons gelukkig prijzen dat we dat van je van je bij ons mogen houden.
  Potjandorie, alleen al je pittige warming ups… dat kunnen Nienke en ik toch niet lieverd…
  Liefs, Eva

 2. Lieve Vivian,
  Ik heb jou leren kennen als een daadkrachtig een positief persoon. Met jouw grote glimlach hield jij van wat je deed, dat vond ik mooi om te zien. Jij was, bent, onderdeel van Loods13 en dat zal jij altijd zijn. Je laat een groot gat achter, voor ons allemaal. We gaan je missen lieve Vivian.
  Liefs,
  Veerle

 3. Lieve Vivian
  Wat heb ik veel van jou geleerd,
  Fijne gesprekken, eerlijk en oprecht!
  Huilen, lachen, vooral veel lachen,
  In de theater stukken waar ik aan mee heb gedaan was jij er!
  Wat ga ik jou missen lieve Vivian
  Ook namens Noortje,
  Dag… Lieve Mooie Vivian

 4. Lieve Vivian,
  Die dinsdagavonden voorpret voordat de les begon, het samen napraten na de les…. Lieve Vivian die sluit ik in mijn hart. Met je luisterend oor en hoe je de dingen lichter maakte. Ik heb veel van je geleerd; om de dingen er te laten zijn.. simpel te zijn.
  Dankjewel daarvoor.

  En zo zal jij altijd zijn. Altijd er zijn.
  In Loods13 met alles wat je voor alle leerlingen en jouw colega’s hebt betekent.
  En wat is dat veel. Heel erg veel.

  Lieve Vivian ik ga je missen❤️

 5. Lieve Vivian,

  Ik had nog zo graag zo veel van je willen leren. Je wijsheid en kijk op het leven en onze leerlingen. Ik ga je missen.

  Rust in de zachtheid die je altijd overbracht,
  Femke

 6. Vivian, je was een dierbare collega en vriendin, we deden producties samen en hadden veel lol.
  Ik schrok heel erg van deze gebeurtenis volgens mij was je nog lang niet klaar met alles
  Ik ga je vreselijk missen we gaan bij de komende totallos aan je denken want hier zou je ook aan mee doen.
  Wij gaan door en zouden dat heel graag met jou gedaan hebben
  maar nu voor jou.
  Kus

 7. Lieve Vivian,
  We hebben zo fijn gewerkt, lol gehad want humor had je. De autoritjes zijn me dierbaar want wat hebben leuke gesprekken gevoerd. Ik dacht daar ga ik nog wel eens mee werken. Maar nee je bent gevlogen. Rust zacht lieve Vivian.

 8. Mooi , uniek, bescheiden en bijzonder mens, wat ga ik jou missen. Ik zeg geen gedag, maar tot ziens. Rust zacht.

 9. Lieve Vivian,

  Wij kenden elkaar nog maar vrij kort, maar lang genoeg om te weten wat voor fijn, rustig en warm persoon je was. Het gemis bij Loods13 zal enorm zijn. Rust zacht.

  Fiana

 10. Lieve Viev!
  Wat een genot om jou te leren kennen! Ik ga je scherpe opmerkingen, onze peukjes en je schaterlach ontzettend missen. Zal ook raar zijn om zonder jou in Emmen aanwezig te zijn. Ik denk aan jou en je prachtige gezinnetje die zonder meer met alle liefde van de wereld worden opgevangen. Slaap zacht mooi mens, ik hoop dat je de sterren van de hemel afdanst x

 11. Ach lieve Vivian, zo rank en sprakelend, zo’n ontwapenende lach en zoveel plezier in lesgeven en spelen. Je laat veel te koesteren achter…

 12. Wij willen graag langs deze weg onze condoleances uitspreken.
  Heel veel sterkte allemaal met het verlies van Vivian
  Charley Arie Léonie

 13. Hoe weinig ik Vivian eigenlijk tegenkwam op Loods (we werkten gewoonlijk niet op dezelfde dag), zoveel indruk heeft ze op me achtergelaten. Wát een lief, oprecht, puur mens. Één seizoen werkten we samen, bij een voorstelling van het Tussenjaar. Het ging zo vanzelf, omdat het met haar was.
  Vivian kon je er gewoon altijd (en graag) bij hebben. Wat vreselijk dat dit voortaan alleen nog in ieders hart zal zijn. Voor iedereen die het nodig heeft: heel, heel veel sterkte gewenst.
  Een klein gedichtje:

  En als je dan weggaat
  Wil je dan
  Af en toe
  Even aanvliegen
  Een vlinder in de lucht
  Misschien even gaan zitten zelfs,
  Al is het maar kort,
  Op de hoek van een tuintafel
  Zodat we voelen
  Zodat we weten
  Dat je nooit helemaal weg kunt zijn.

  Heel veel liefs, Anne-Minke.

 14. Lieve Vivian,

  Wat heb ik veel van jou geleerd. Je was met jou theaterlessen het lichtpuntje in mijn week. We hebben samen gelachen en ik zal jou tips nooit meer vergeten.
  Liefs,
  Echica

 15. Vivian
  Een paar seizoenen werkte we op dezelfde avond. Ontspannen en geïnteresseerd in elkaar en hoe we werkte. Je betrokkenheid gecombineerd met je relativeringsvermogen vond ik bijzonder. Heel veel sterkte voor je geliefden om dit onbegrijpelijke te verwerken.

 16. Lieve Vivian,

  M’n lieve, geweldige en grappige collega en inmiddels vriendin. Hoe ga ik nou lesgeven op de vrijdag zonder jou. Samenwerken met jou, ook tijdens projecten , heb ik altijd geweldig gevonden. Ik heb van je geleerd en met je gelachen. Ik ga onze samenwerking, onze gesprekken na de lessen en gewoon onze vriendschap echt verschrikkelijk missen. Ik zal je voor altijd herinneren lieve Vivian.

  Liefs, Nienke

 17. Gadverdamme Vivian , boos en verdrietig , dat dit is gebeurd . Ik heb je niet lang gekend , maar wat ik van je heb gezien was klasse en vrolijk . Je mens zijn vond ik bijzonder mooi : lieflijk , zacht en basic . Er zullen vele engelen zijn die voor jou applaudiseren . Ik had het veel liever gezien hier op deez aard. Sterkte en medeleven voor je gezin .

 18. Woorden schieten tekort. Wat een vreselijk nieuws. Onbegrijpelijk. Ik wens iedereen veel sterkte.

 19. Lieve Vivian,

  Ik ga je humor, betrokkenheid en enthousiasme enorm missen.
  Afgelopen jaar nog samen een project gedaan waar we ontzettend veel lol hebben gehad. Dankbaar dat ik je heb mogen kennen en van je heb mogen leren.

  Rust zacht
  Liefs Julia

 20. lieve vivian,
  ik heb niet heel veel lessen van je gehad maar de lessen die ik heb gehad vond ik heel leuk je hebt me toch heel veel geleerd en je was heel lieve leraar en goede leraar
  liefs,aivy

 21. Lieve Vivian,

  bedankt, bedankt dat je er altijd voor mij was
  bedankt voor je vrolijkheid, je altijd positieve uitstraling, je lach.
  Dankjewel dat je er voor mij was in mijn moeilijke periode. Op school voelde ik mij onzichtbaar, maar bij jou in de les ontplooide ik tot de vrouw die ik nu ben.
  ik ben je voor altijd dankbaar.
  dankjewel lieve Vivian, voor alles wat je mij hebt kunnen geven.

 22. Lieve Vivian,

  Wat heb ik genoten van jou aanwezigheid. Door jou ben ik verder gegaan in theater. bedankt voor al jou vreugde, gezelligheid en rust. Bedankt<3

  veel liefs,
  Hylke

 23. Lieve Vivian,
  We hebben niet heel veel lessen van je gehad,
  maar de lessen waren heel leuk en gezellig.
  We hebben veel van je geleerd.
  Liefs Yuna en Meike.

 24. lieve Vivian, dank je wel… voor je lichtheid, je gevatte humor, de wijsheden die je zo je mond uit liet vliegen

 25. Lieve Vivian, Super bedankt voor alle liefde, blijdschap, energie en leuke lessen die jij ons hebt gegeven. Ik zal je heftige warming ups en het dansen nooit vergeten. Ik ga je super veel missen. Veel liefs

 26. Ik vind het fijn om te denken dat iedereen gebonden is aan een ster, zodat wanneer ze dood gaan, ze een deel worden van die ster en ik durf te wedden dat Vivian de zon was. Ze was vrolijk, lacherig, hield van drama en haar favoriete zin was “maak je lang en val dramatisch dood” Zo zal ik haar altijd herinneren.

 27. Ik heb 2 keer les van je gehad en deze ga ik nooit vergeten. Je vrolijke en open persoonlijkheid zal ik niet vergeten. Bedankt 🙂

 28. Ik heb 2 keer les van je gehad en deze ga ik nooit vergeten. Je vrolijke en open persoonlijkheid zal ik niet vergeten. Bedankt :).

 29. Lieve Vivi,
  Je haatte het wanneer we je zo noemden, maar we deden het wel uit liefde hoor. Door jou loop ik voor altijd tien centimeter langer. Ookal vond ik de warming-up niet altijd even leuk, ga ik het heel erg missen. Loods zal nooit hetzelfde zijn zonder jou. <3

 30. Op het grid lopen bleek uiteindelijk toch wel van pas te komen. Bedankt voor de 4 jaar waarin ik veel van je heb kunnen leren.

 31. Dag mooi mens, dag lieve Vivian,
  Je zal ontzettend gemist worden.
  Scherp, eigenzinnig, ‘kom nog even gauw een sigaret roken’.
  Nooit een oordeel.

  Verdorie Vivian!!
  Dag mooi mens…

  Liefs Eline

 32. Liefste Liefste Vivian,

  Nooit zal ik jouw prachtige liefde en vrolijkheid vergeten, alles geleerd van jou zal ik meenemen in de rest van mijn leven. Dit alles te danken aan jou.

  Tot ooit, de liefste groetjes van Yara.

 33. Aller liefste Vivian,

  Heel erg bedankt voor alle leuke lessen die je mij gegeven hebt. Ik heb er altijd heel erg van genoten. Ik heb heel erg van jou genoten. Dankjewel lieve Vivian. Fly high butterfly.

  Liefs, Nora

 34. Liefste Vivian,

  je hebt geen idee hoeveel je voor ons hebt betekend, en nog steeds betekend.
  Bedankt voor alle mooie en bijzonde lessen. Ik heb veel van je mogen leren.
  Bedankt,
  Liefs Merit

 35. Hey lieve lieve Vivian,

  Ik ga jou zo erg missen. Mijn eerste jaar theater had ik jou als docent en voor de volgende twee jaren ook. Hoeveel ik van jou heb geleerd is wonderbaarlijk. Hoeveel ik tegen jou kon zeggen, mijn problemen en mijn hoogtepunten, wat ik wou doen en hoe ik niet wist hoe. De lessen die jij mij hebt gegeven zou mij altijd bijblijven. Ik heb nu een stem en een loop door jou, waar ik altijd op wordt aangesproken op hoe mooi het is. Door jou ben ik wie ik nu ben en dat gaat voor altijd blijven. Jij hebt een deel van mijn hart en hersenen in beslag als mijn docent, mentor en van alles een goede vriendin. Jij hebt zo veel voor mij betekent en ik vind het zo stom dat we niet nog 1 avondje samen konden zitten en praten, net zoals de vorige keren.

  Rust zacht lieve vlinder/ geweldig mens. Liefs Sem <3

 36. Lieve Vivian,
  als het niet voor jou was, was ik altijd nog steeds een stille en zenuwachtige jongen geweest en ik zou je daar voor altijd dankbaar zijn. Ik ga je echt missen.

 37. Ik heb een paar jaar toneelles gehad van Vivian en aan haar heb ik veel hechte vriendschappen, fijne momenten en herinneringen aan leuke toneelproducties te danken. Ik ging altijd met plezier naar haar lessen. Mijn condoleances naar de familie en iedereen die haar heeft mogen kennen!

 38. Vivian,

  Zo “aanwezig” (lees: vol enthousiasme en energiek) jij op en rondom het toneel was, zo stil werd het in mij toen ik hoorde dat je er niet meer bent. Jouw gemis is groot, maar de herinneringen aan jou leven voort en zijn sprankelend! Dag lieve Vivian.

 39. Lieve Vivian,

  Wat heb ik van jou genoten. Jij straalde altijd zo enorm veel licht en plezier uit.
  Ik ben heel dankbaar dat ik van zo iemand les heb mogen hebben. Ik herinner me ons laatste gesprek en hoe je me toen aan keek met je brede lach en ogen die zoveel liefde en warmte in zich droegen.
  Je zal gemist worden lieve Vivian. We zullen jouw energie door blijven geven en voor altijd in ons mee blijven nemen. Rust in vrede ❤️

  Liefs,
  Isa

 40. Lieve Vivian,

  Loods13 is de reden dat ik verliefd werd op theater, en jij bent de reden dat ik verliefd wordt op wat theater kan zijn. De jaren dat ik les van je hebt gehad zal ik voor altijd dicht bij me dragen. Je openheid, je vrijheid en je vermogen om een omgeving te creëren waar alles kan en alles mag. Ik ben dankbaar dat ik je heb mogen kennen en dat ik les van je heb gehad.

 41. Dank je wel Vivian,

  Kende je nog maar 2 lessen maar door jou ben ik als mens al heel veel gegroeid. Vond de lessen super leuk , vond je een mooi mens

 42. Lieve Vivian

  Nu je er niet meer bent…ja feitelijk … maar wel voor altijd in mijn hart.

 43. Lieve Vivian,

  Het is nog steeds onwerkelijk en wat had ik je graag nog een keer willen zien en met je willen kletsen.
  Jouw lessen zaten altijd zo vol pret. Het is al even geleden maar ik kan nog steeds heel goed jouw lach voor me zien en horen. Bedankt voor al je vrolijkheid, voor alles wat je mij en al je leerlingen hebt geleerd en bedankt dat je in me geloofde. Je zal altijd iemand blijven die ik trots wil maken.

  Toi toi toi daarboven, blijf dansen.

 44. Lieve Vivian,
  Wat schrik ik van dit bericht. Jij, die zoveel veel mensen mooie momenten heeft gegeven is er niet meer. Je hebt voor ons (danstheater ZIRR) een paar jaar gewerkt. Daarna kwamen we elkaar zo nu en dan tegen in het werkveld. Even weer afstemmen of alles nog goed gaat. Ik ga je missen lieve Vivian en wens je man en kinderen heel veel sterkte.
  Liefs, Marjan Oostmeijer

 45. Lieve Vivian,

  wat ga ik je vreselijk missen. dit horen van toevallig een begeleider die nu theaterlessen volgt bij loods13. benoemde dat en ik schrok er behoorlijk van. de mooie lieve spontane altijd vrolijke vivian die me met me angst hielp te overwinnen en altijd mee te doen met de lessen en het vertrouwen gaf dat alles goed kwam. jij als persoon die altijd om zichzelf hard moest lachen omdat je een opdracht voor deed. ik hoor je nog lachen. wat had ik graag nog een keer terug gekomen om jou als docent nog een keer te mogen hebben. je hebt me zoveel geleerd! ik ga je vreselijk missen maar de herinneringen zitten diep in mijn hart! Heel veel sterkte voor iedereen. Heel veel liefs Tiffany Braak.

 46. Ach lieve Vivian, met je prachtige lach.
  Alttijd vrolijk, licht en vol humor. Je was een geweldige, grappige, lieve en attente collega, wat zal het stil zijn in het Rensenpark zonder jou.
  Ik wens iedereen die met haar leefde en werkte heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van een bijzonder, licht, lief en vrolijk mens.
  R.

 47. Lieve Vivian,
  Wat heb ik ongelofelijk veel geleerd van de lessen die jij gaf. Ze hebben me geholpen om de persoon te worden die ik nu ben. Bedankt voor alles.
  liefs Vivienne

 48. Lieve Vivian,

  Eigenlijk heel raar om zo nog een bericht voor je te schrijven die je fysiek niet meer kan lezen misschien geestelijk nog maar dat zullen we wel nooit weten.
  Wat heb ik ongelooflijk van je genoten en wat ben ik blij dat ik jou heb leren kennen! Mooie gesprekken hebben we gehad omdat wij altijd zo ‘lekker’ vroeg waren, wat ga ik die gesprekken missen zeg! Dankjewel daarvoor maar ook voor al die mooie lessen die ons hebt gegeven en wat je ons hebt geleerd. Dankjewel voor jou! ♥️♥️♥️

 49. Lieve Vivian en alle vriendinnen van Loods 13, gecondoleerd met dit verdrietige gemis.
  Zij zal een plekje in jullie hart krijgen maar missen zullen wij haar zeker.

 50. Lieve Vivian,
  Wat schrok ik toen ik las dat jij er niet meer bent. Zo lief, een luisterend oor, een passie voor wat jij deed.
  Dankjewel Vivian dat ik jou heb mogen leren kennen.

  (Rust zacht)

 51. Lieve Vivian,
  Al heb ik maar drie lessen van je gehad, ik vond deze lessen geweldig. Het is een gek idee dat je er niet meer bent. Wat een gemis…ik heb er geen woorden voor.

 52. Lieve Vivian,
  Wat een slecht toneelstuk dit, laat het gauw stoppen!
  Onbevattelijk dat je er niet meer bent…. Maar je blijft in ons hoofd en hart. Ik zal je blijven herinneren als lief, springerig, grappig, vakkundig en enorm toegewijd.
  Veel sterkte familie & vrienden en team & leerlingen van Loods13.

 53. Dacht laatst nog aan je Vivian… een heerlijk mens! Theaterlessen van jou maakte me iedere week weer heel vrolijk. Ik deed samen met jou een promo filmpje voor Loods13. Daarin zeg ik o.a. dat ik blij ben met je! En nu zo blij dat ik dat filmpje nog heb. Jij maakt mensen blij! Hier of daar, waar je ook bent. Jij met je heerlijke lach… voor altijd een blije glimlach op mijn gezicht als ik aan jou denk. ❤️

  Familie, geliefden, vrienden, bekenden, veel liefs en sterkte

 54. Lieve Vivian, wat was je een enorm mooi mens en wat kon je je passie voor drama en theater fantastisch overbrengen. Ik ben dankbaar dat ik van jou heb mogen leren. De wereld is oneerlijk.

 55. Vivian heb ik op Loods 13 leren kennen als een zachtaardige vriendelijke mens die met aandacht en soort ondeugendheid de jongeren meenam. Onze zoon heeft daar baat en plezier in mogen beleven.
  Heel veel sterkte voor alle mensen die haar lief hebben en haar hier nu moeten missen.
  Hartelijke groet Monique

 56. Wat schrik ik hiervan. Gecondoleerd familie, vrienden en collega’s. Vivian was een hele goede docent. Ik heb veel van haar geleerd. Bijvoorbeeld dat ieder mens zeer veel waarde in zich heeft en het recht heeft om te stralen.
  Vivian liet ieder mens stralen en dat deed ze zelf ook.

 57. Lieve, bijzondere Vivian, wat een ontzettende schrik te lezen dat jij bent overleden. Veel en veel te jong overleden! Ooit gaf ik jou les als drama-docent, geleden op het Alfa-college. Wij hielden alle twee ontzettend van dansen en deelden daarover met elkaar. Je was voor mij bijzonder en hebt altijd in mijn ❤️ gezeten. Na het Alfa hebben we wisselend nog wel contact gehad met elkaar en ‘ooit’ zouden we samen ‘iets met dans’ maken, maar zoals dat kan gaan in het leven… we verloren elkaar uit het oog. Maar voor mij ben je nooit uit mijn ❤️ en herinnering verdwenen.
  Héél veel liefs, licht en dans, waar nu nu dan ook mag zijn…
  Dymphna

 58. Lieve Vivian,

  Al hebben we elkaar nooit ‘echt’ gesproken weten we ‘als ouders van 1 van jouw leerlingen’ dat je een grote leegte achterlaat.
  Je hebt een onuitwisbare indruk op onze dochter gemaakt, je omarmde haar en liep een groot deel van haar persoonlijke reis met haar mee.
  We zijn jou enorm dankbaar hiervoor. Rust zacht.

  Erik en Christine

 59. Lieve Vivian,
  Dank je wel voor de tijd die we samen mochten doorbrengen tijdens de theaterlessen.. Dank je wel dat jij jij was op het moment dat ik even niet meer goed wist wie ik was. Jouw authenticiteit, warmte, vakkundigheid,, plezier en fijne energie zal ik niet vergeten. Dag mooi mens.

 60. Lieve Vivian,

  Bedankt voor alles. Je hebt mij geholpen zelfvertrouwen te creëren en mijn passie voor theater versterkt. Jouw energie was so ongelofelijk fijn en mooi. Ik zal je enorm missen en altijd herinneren. Rust zacht.

  Leonie

 61. Lieve Vivian,

  Een paar keer hebben onze wegen elkaar mogen kruizen maar bij elke ontmoeting zag ik een bijzonder warm, creatief, liefdevol en grappig mens.

  Je gaat door veel mensen gemist worden.

  Lieve groet,

  Sanneke

 62. Lieve Vivian,
  .
  Bijna 30 jaar geleden mocht ik mijn carriere als docent theater/drama met jou starten. Wat heb ik daar ontzettend goeie herinneringen aan.
  Dankjewel daarvoor

  En ik zie ons nog voor me met prinsessenjurken aan voor een klusje voor de rotary. Dikke pret!

  Wat fijn dat ik je een paar maanden toevallig nog heb gezien en gesproken. Dat voelde na al die tijd weer zo vertrouwd en goed.

  Ik zal de herinneringen koesteren en wens iedereen veel sterkte met dit gemis.

  Lieve groet,
  Sonja

 63. Lieve Vivian,

  Onverwacht en veel te vroeg
  Ik blijf denken aan je waardevolle en bewegelijke lessen en heb veel van je mogen leren!

  Rust zacht lieve Vivian we gaan je missen ❤️

  Liefs
  Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitvaartkluis

Gun je jouw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na jouw overlijden? Je kan bij ons jouw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.