Een gespecialiseerd videograaf tijdens uw uitvaart

Wanneer een dierbare komt te overlijden moet er veel geregeld worden, waaronder de uitvaart. Men kiest tegenwoordig vaker voor een gespecialiseerd videograaf bij de uitvaart. Dit helpt bij het rouwproces maar het is ook een mooie optie voor de nabestaanden die niet bij de uitvaartceremonie kunnen zijn.

Waarom kiezen voor een videograaf bij de uitvaart?

Iedereen rouwt op zijn eigen manier, maar het terugkijken van de uitvaart kan wellicht helpen bij het rouwen. Een gespecialiseerd videofotograaf kan dan ook een beeldopname maken. Door een uitvaartfilm terug te kijken ziet u de momenten die u, door alle emoties, eventueel gemist heeft op de dag zelf. Denk hierbij aan de muziek die is afgespeeld of de teksten die zijn voorgedragen tijdens de uitvaartceremonie.

 

De videograaf bij de uitvaart zorgt voor een tastbare herinnering.

Helaas kunnen niet altijd alle nabestaanden aanwezig zijn bij een uitvaart. Denk aan mensen die slecht ter been zijn of mensen die ver weg wonen, wellicht in het buitenland. Door de uitvaart te laten filmen, zorgt u ervoor dat deze nabestaanden de uitvaartvideo achteraf kunnen bekijken. Zo geeft u ze toch nog de kans om de ceremonie te “beleven”, wat vaak een mooie betekenis kan hebben. Zo zullen zij achteraf geen spijtgevoel hebben dat ze er niet bij zijn geweest. Het opnemen van een uitvaart kan ook betekenisvol zijn voor kinderen die er niet bij kunnen zijn, of voor kinderen die nog te jong zijn om alles bewust mee te maken. Zij kunnen dan achteraf de video bekijken met een volwassene, of wanneer ze wat ouder zijn.

Hoe gaat een gespecialiseerd videograaf voor een uitvaart te werk?

Wanneer uw dierbare is komen te overlijden kunt u de uitvaartvideograaf een mail sturen of bellen. Hier bespreekt u dan wat uw wensen zijn en hoe de dag van de uitvaart eruit zal komen te zien. Een videograaf die voor een uitvaart werkt zal zich zo opstellen dat u weinig merkt van zijn of haar aanwezigheid. Een videograaf legt alles vast voor een sfeervolle herinnering voor u en alle nabestaanden.

Als u op zoek bent naar een videograaf voor een uitvaart, neem eens een kijkje in onze Bedrijvengids. Hierin vindt u diverse professionele videografen.

 

 

Indien u zelf een videograaf bij uw uitvaart wilt hebben, kunt u dat nu al aangeven in onze Uitvaartkluis. Op deze manier maakt u uw nabestaanden kenbaar wat uw uitvaartwensen zijn. U kunt hier ook al uw administratieve en financiële handelingen vastleggen die na uw overlijden gedaan moeten worden. Dit neemt een hoop nazorg weg bij uw nabestaanden.

Geplaatst in categorie: Uitvaart Uitvaartceremonie Videograaf

Geplaatst in tags: ceremonie nabestaanden uitvaart uitvaartceremonie