Bijzondere invulling bij een uitvaart

Wil u het afscheid een persoonlijk tintje geven dan kan dat op allerlei manieren. Door een warme en een persoonlijke sfeer te creëren geeft u aan de uitvaart een bijzondere invulling.

Een persoonlijk tintje kan met iets kleins, groots worden, bijvoorbeeld door iets wat zelf gemaakt is zoals tekeningen door kinderen. Of een aandenken van de overledene meegeven aan de belangstellenden. Het zijn een paar voorbeelden die wellicht een warme ontvangst krijgen. We geven u nog een paar ideeën.

  • Ballonnen, Het oplaten hiervan is in steeds meer Nederlandse gemeenten verboden vanwege de ernstige schade die het kan veroorzaken aan het milieu en aan de dieren.
    Het laten opstijgen van ballonnen aan het graf van een dierbare is een symbool welke staat voor hemel en aarde. De ballonnen zweven heel langzaam naar de hemel, naar de dierbare die is overleden. De met helium gevulde ballonnen worden meestal opgelaten nadat de kist in het graf is gezakt. Aan het lintje van de ballon kan eventueel een klein (niet te zwaar) kaartje worden bevestigd. Op dit kaartje kunnen nabestaanden een boodschap schrijven, kinderen kunnen er eventueel een tekening op maken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten ballonnen. Ze hoeven niet per se meer zwart of wit te zijn het kan in principe in alle kleuren van de regenboog. Ook is het mogelijk om ballonnen in de vorm van een hartje op te laten. Maar informeer per gemeente of het is toegestaan. Een mooi alternatief voor de ballon kan de bellenblaas zijn. Een goed alternatief welke vaak bij kinderen gebruikt wordt en geheel dier- en milieuvriendelijk.
  • Duiven, symboliseren het loslaten van de overledene. Bij sommige uitvaarten laten de nabestaanden een duif los. Het moment van uitvliegen vindt meestal aan het einde van de uitvaart plaats. Nabestaanden kunnen er ook voor kiezen om dit op een ander moment of andere dag te doen. Bijvoorbeeld één of meerdere jaren later op de sterfdag of verjaardag van de overledene.
  • Herinneringsboom, u kunt bijvoorbeeld kaartjes neerleggen naast een vaas met grote wilgentakken. Belangstellenden kunnen hier een boodschap op schrijven en in de boom hangen. Mooi om daarna mee naar huis te nemen.

Het is bij ons mogelijk om onder andere uw bijzondere invulling vast te leggen in onze Uitvaartkluis. U maakt aan uw nabestaanden kenbaar wat uw uitvaartwensen zijn. U kunt uw nabestaanden ook een stukje op weg helpen bij het regelen van administratieve en financiële handelingen na uw overlijden. Er komt immers op dat vlak nog veel bij kijken om alles goed te regelen. Met het vullen van de Uitvaartkluis neemt u een grote zorg weg bij uw nabestaanden.

Geplaatst in categorie: Uitvaart Uitvaartceremonie

Geplaatst in tags: ceremonie crematie uitvaart