Wat is de meerwaarde van een afscheidsfotograaf tijdens een uitvaart?

Men fotografeert alles in het huidige leven, steeds vaker merken we dat het laatste afscheid ook gefotografeerd wordt. Dit omdat het afscheid juist een zeer belangrijk onderdeel van het leven is. Bij een afscheid zijn er vaak heel veel liefdevolle momenten. Wat de meerwaarde van een afscheidsfotograaf is tijdens een uitvaart leggen wij u graag uit.

Van alle momenten beleven we misschien wel de dagen rondom een afscheid het meest in een roes. Er komt zoveel op ons af, veel keuzes om te maken, veel zaken om te regelen. Het is daarom ook niet gek dat we ons vaak weinig kunnen herinneren van een begrafenis of crematie. En die herinneringen die we hebben vervagen met de tijd. Behalve wanneer we een afscheidsfotograaf vragen foto’s te maken bij het afscheid. Dan zien we achteraf terug wat we op de dag zelf niet hebben gezien. En dan zorgen we voor blijvende herinneringen welke enorm veel invloed kan hebben op het rouwproces van de nabestaanden. De meerwaarde van een afscheidsfotograaf tijdens een uitvaart is enorm.

 

Bron: De Afscheidsfotograaf.nl

 

Stelt u zich eens voor dat u een afscheidsfotograaf de uitvaart van een dierbare laat fotograferen en daar een mooi herinneringsalbum van laat maken. Dit kost natuurlijk wel een bedrag (dat trouwens ook regelmatig vanuit de verzekering van de overledene betaald kan worden). Een herinneringsalbum wordt elk jaar waardevoller.

Op het moment als u tijdens het rouwproces of misschien wel jaren later even wilt terugkijken naar dat moment waar u afscheid heeft genomen van uw dierbare overledene  maar geen foto’s heeft dan beseft u de waarde van een afscheidsfotograaf. Een uitvaart is vaak heel persoonlijk en om er als nabestaande naar terug te kijken is een bijzonder moment. Op dat moment kijkt u terug naar de manier waarop er afscheid is genomen van uw dierbare overledene. De vragen of u het allemaal goed heeft gedaan worden beantwoord door naar de foto’s terug te kijken. Mooi toch!? Daarom is het altijd fijn om een herinneringsalbum te laten maken. Wilt u het liever zelf maken? Dat kan natuurlijk ook!

 

Met bovenstaand voorbeeld geven we aan dat een herinneringsalbum elk jaar waardevoller wordt. En dus dat het werk van een afscheidsfotograaf elk jaar waardevoller wordt.

Bron: De Afscheidsfotograaf.nl

 

Bent u opzoek naar een fotograaf of een andere leverancier voor een uitvaart? Klik hier. Wilt u weten wat onze tips zijn om kosten te besparen bij het regelen van een uitvaart? Klik hier.

 

 

Heeft u zelf nagedacht over uw eigen uitvaart? Wilt u uw wensen kenbaar maken aan uw nabestaanden? Heerst er nog taboe om erover te praten? Wij helpen u graag verder met onze Uitvaartkluis. Hier kunt u al uw uitvaartwensen in aangeven en vastleggen voor uw nabestaanden. Ook kunnen zij dan in één keer al uw administratieve- en financiële zaken afronden voor u.

Geplaatst in categorie: Fotograaf Inspiratie Artikelen