Een afscheidsfotograaf hoort bij elke uitvaart

Een afscheidsfotograaf hoort, volgens ons, bij elke uitvaart. Men denkt hier niet meteen aan. Veel mensen zijn er niet bekend mee. Toch merken wij dat er behoefte naar is. Het taboe begint nu meer doorbroken te worden en men kiest tegenwoordig vaker voor een afscheidsfotograaf bij een uitvaart. Wij geven u vier redenen waarom een afscheidsfotograaf niet vergeten mag worden bij het regelen van een uitvaart.

 

Helpt bij het rouwproces

Men is bezig om met veel liefde en zorg een laatste afscheid te regelen voor hun dierbare geliefden. Een dag van moeilijke, maar zeer bijzondere en dierbare momenten. Een afscheidsfotograaf legt die momenten voor u vast zodat u na de uitvaart, wanneer u daar behoefte aan heeft nog eens terug kunt kijken op deze dag, alleen of samen met uw naasten. Hadden we dat maar geweten wordt er vaak gezegd. Kan dit dan? De dag is als een roes aan mij voorbijgegaan. Dat kan anders, de foto’s geven steun en helpen bij het rouwproces.

Een afscheid verdient een afscheidsfotograaf die onopvallend, zonder gebruik van flitser, met gevoel en op gepaste afstand de begrafenis of crematie in mooie, unieke beelden omzet. Iemand die verdriet begrijpt, maar professioneel genoeg is om een waardevolle reportage te maken.

Bron: Het Afscheid In Beeld

 

Voor jonge kinderen

Ook kunnen de foto’s van onschatbare waarde zijn voor kinderen die nu nog te klein zijn om deze dag bewust mee te maken. Het is natuurlijk vreselijk voor een kind als er een dierbare komt te overlijden. Op zo een jonge leeftijd begrijpt een kind niet helemaal wat er gebeurt en vaak ook niet wat de “dood” echt inhoudt. Vaak worden deze momenten bij kinderen vergeten omdat ze nog zo jong zijn. Foto’s zorgen ervoor dat een kind een tastbare herinnering heeft van een uitvaart van een dierbare overledene. Dit kan ervoor zorgen dat veel vragen bij hun worden weggenomen waardoor ze rust krijgen in hun verdriet. Vaak zijn er momenten die ze niet hebben meegekregen. Bijvoorbeeld een tante die een gedicht voorlas, een mooi bloemstuk op de kist, een tekst die op de kist geschreven was of een oom die ook aanwezig was. Door de foto’s kunnen ze het afscheid van hun dierbare blijven herinneren.

Bron: de Afscheidsfotograaf.nl

Foto’s vervagen niet

Bij volwassenen komt het vaak voor dat momenten en herinneringen gaan vervagen. We proberen ons vast te houden aan belangrijke momenten in het leven waaronder ook het afscheid van een dierbare. Helaas vervaagt dit ook met de tijd. Foto’s zorgen ervoor dat deze momenten niet vervagen. U kunt deze foto’s altijd bekijken wanneer u daar behoefte aan heeft. Dit zal ervoor zorgen dat u de uitvaart in het geheel weer kan herbeleven en wellicht ziet u dan momenten die u waarschijnlijk had gemist op de dag zelf. Hoe fijn zijn deze foto’s dan!?

Bron: Persphoneia

Voor dierbaren die niet aanwezig konden zijn

Het komt weleens voor dat niet alle nabestaanden aanwezig kunnen zijn bij een uitvaart van een dierbare overledene. Dit is natuurlijk verschrikkelijk want een ieder hoort afscheid te kunnen nemen van hun dierbare. Het zal altijd moeilijk voor deze nabestaanden blijven, maar foto’s kunnen ervoor zorgen dat ze iets tastbaars hebben waardoor ze de uitvaart toch kunnen “beleven” op hun manier.

Bron: GvR Afscheidsfotografie

Dit zijn maar vier redenen waarom een afscheidsfotograaf niet vergeten mag worden bij het regelen van een uitvaart. Er zijn er eigenlijk nog meer maar wij vinden deze vier toch wel het meest belangrijke. Men onderschat de kracht van foto’s bij een uitvaart. Heel vaak wordt het als iets engs gevonden maar dat is het totaal niet. Een afscheidsfotograaf fotografeert de liefde die er is voor de dierbare overledene en dat kan je maar één keer doen. Zo wordt elke foto toch heel waardevol.

Bron: Pareltjes Fotografie

Bent u opzoek naar een afscheidsfotograaf of bent u nieuwsgierig geworden naar het werk van een afscheidsfotograaf? Klik hier.

Bron (omslag)foto: Jacqueline Dersjant Levensfotograaf

Geplaatst in categorie: Fotograaf Inspiratie Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid overlijden rituelen rouwen uitvaartceremonie Uitvaartfotograaf uitvaartfotografie wensen