Tips om kosten te besparen bij het regelen van een uitvaart.

De kosten voor een uitvaart kunnen behoorlijk oplopen waardoor u in problemen zou kunnen komen. Veel mensen weten niet dat ze hierop kunnen besparen. U kunt een hoop zelf doen en zelf regelen door bijvoorbeeld één op één in contact te komen met de leveranciers die u nodig heeft voor een uitvaart. Wij geven u graag wat tips hoe u kosten kunt besparen bij het regelen van een uitvaart.

Leverancier rechtstreeks benaderen:

In onze bedrijvengids vindt u verschillende leveranciers die in de uitvaartbranche werkzaam zijn. Onze Bedrijvengids is volledig onafhankelijk. Dit houdt in dat u rechtstreeks in contact komt met de leverancier wanneer u deze nodig heeft. Hierdoor kunnen de kosten lager uitvallen en zullen de kosten ook transparant zijn.

 

Condoleance op de uitvaartlocatie of gewoon in de kroeg:

Wanneer u ervoor kiest om bijvoorbeeld tijdens een condoleance een kop koffie en een plak cake te laten serveren kan het zijn dat u daar de jackpot voor moet betalen. Wist u dat u ook zelf een condoleance kunt regelen waardoor u kosten kunt besparen tijdens een uitvaart? Ga naar de lievelingskroeg van de overleden met alle gasten en proost daar op het leven van de overledene. Laat hapjes serveren waar de overledene van hield. Dit kan u zelf gemaakt hebben of bijvoorbeeld een cateraar die dit voor u doet. U zult wellicht voordeliger uit zijn en het is ook nog persoonlijker. U bespaard in ieder geval al op de huur voor de condoleance locatie.

 

Kies zelf uw rouwvervoer uit

Wist u dat er een hoop mogelijk is voor rouwvervoer? Behalve volgauto’s kunt u ook kiezen voor rouwtrucks, rouwbussen, rouwfietsen, koetsen en nog veel meer. In onze Bedrijvengids vindt u de leveranciers die u hiermee kunnen helpen. Omdat u rechtstreeks in contact bent met de leverancier kan dit voordeliger zijn voor u.

Bron: Pracht en Praal

Bloemen tijdens de uitvaart.

Bij een uitvaart horen natuurlijk bloemen. Ook hierbij is de keuze enorm en men houdt steeds meer rekening met de wensen van de overledene. Er zijn zelfs bloemisten die samen met u een rouwkrans kunnen maken.  Mooi voor het rouwproces en ook hier weer transparant over de kosten en u bepaalt zelf wat er wel of niet gewenst is.  Voor inspiratie en ideeën kunt u een kijkje nemen bij onze bloemenleveranciers in onze bedrijvengids.

 

Rouwkaarten versturen:

We leven in een tijd waar bijna iedereen beschikt over een mobiele telefoon en een e-mail account. Een digitale rouwkaart kan u al een hoop geld besparen doordat u dezelfde kaart naar iedereen kan versturen met maar een klik op de knop. Geen kosten voor een postzegel en geen extra kosten voor een kaart. Wilt u toch gebruik maken van rouwkaarten en deze versturen dan is daar ook een optie voor. U kunt via onze Bedrijvengids rechtstreeks in contact komen met de leveranciers die deze rouwkaarten drukken en versturen. Doordat u één op één in contact bent met de leverancier krijg u meteen een prijs te horen en betaald u vaak een stuk minder.

 

Kist uitkiezen:

U kunt een keuze maken bij een uitvaartondernemer voor een kist maar u kunt ook zelf op onderzoek gaan. Er zijn leveranciers die gespecialiseerd zijn in het maken van uitvaartkisten en waar u één op één in contact mee kan komen via onze Bedrijvengids. Dit kan u een hoop geld schelen en u heeft een veel breder keus aan aanbod waaruit u kunt kiezen. Het is ook mogelijk om een uitvaartkist zelf te maken. Er zijn wel wat regels waar u zich dan aan moet houden, deze vindt u hier. Hiermee kunt u ook een hoop geld besparen op alleen de uitvaartkist.

 

Bron: Luxe Uitvaartkisten

 

Dit zijn slechts enkele tips die wij u meegeven om te besparen op een uitvaart. Er is zoveel meer mogelijk maar het vergt wel wat meer tijd. Voordeel is wel dat u wellicht de kosten in de hand houdt en niet met eventuele schulden komt te zitten na het regelen van een uitvaart. Het is al een emotionele periode waar u doorheen gaat, dat kunt u er dan echt niet bij hebben.

We kunnen heel goed voorstellen dat u liever alles wel uit handen geeft en geld geen probleem is. U wilt er misschien helemaal niet aan denken om dit allemaal nog te moeten regelen terwijl u aan het rouwen bent. Wij raden u dan aan om dit eventueel door een uitvaartverzorger te laten doen. Zij kunnen u dan adviseren en helpen met alle mogelijkheden die er zijn.

Bent u opzoek naar een uitvaartverzorger? Klik hier.

 

Heeft u zelf nagedacht over uw eigen uitvaart? Wilt u uw wensen kenbaar maken aan uw nabestaanden? Heerst er nog taboe om erover te praten? Wij helpen u graag verder met onze Uitvaartkluis. Hier kunt u al uw uitvaartwensen in aangeven en vastleggen voor uw nabestaanden. Ook kunnen zij dan in één keer al uw administratieve- en financiële zaken afronden voor u.

Geplaatst in categorie: Inspiratie Artikelen Uitvaartkosten

Geplaatst in tags: begrafenis crematie uitvaarkosten uitvaart uitvaartceremonie uitvaartkosten wensen