Arjan van der Padt overledenenverzorging

Gesponsord bericht

Arjan van der Padt overledenenverzorging – Gedeeld Verdriet.¬†Voor en tijdens mijn werk kom ik, samen met mijn collega’s, bij veel mensen thuis.
Het moment dat we aanbellen is en blijft altijd weer een beetje spannend. Spannend omdat we niet weten wie voor ons de deur zal open doen en wie er achter die deur zal staan, maar nog spannender omdat wij nooit weten op welk moment we binnen stappen.

Elk verlies is anders, maar ook elk gezin en iedere familie gaat daar anders mee om.
Als wildvreemden stappen wij hun (t)huis en vertrouwde omgeving binnen en komen wij zorgen voor hun dierbare. Naast de vele emoties die nabestaanden doormaken, moeten ze ook het vertrouwen hebben en geven, aan ons, die vreemde mensen. Wij, die op dat moment de laatste zorg komen verlenen aan hun geliefde.

Tijdens onze aanwezigheid ontstaan er vaak mooie gesprekken. Graag luisteren wij naar de verhalen over en de mooie herinneringen aan een overledene. Door het delen van dit alles leren wij via hun dierbaren, in een relatief korte tijd, de overledene een beetje kennen. Wie was hij of zij, hoe stond men in het leven en wat typeerde zijn of haar karakter? Natuurlijk stellen wij ons ook open voor hen en zeggen ook altijd, dat iedereen ons alles mag vragen. Vaak gebeurd dat dan ook en naast de vragen over ons beroep, is de meest gestelde vraag:
Waarom dit beroep en hoe kunnen jullie dit?

Persoonlijk vertel ik dan dat het overlijden van mijn broer, in mijn jeugd, ergens de interesse voor het werken in deze branche heeft getriggerd. Door jezelf open te stellen en altijd jezelf te zijn en te blijven, ontstaat er vertrouwen, wederzijds begrip en verbinding. Als mensen voelen dat ook wij, (professionals) gewone mensen zijn, die uit ervaring weten wat verlies is en hoe dat voelt, zorgt dat er dan vaak voor dat er naast begrip een soort van gedeeld verdriet ontstaat.

Recent kwam mijn eigen boek uit. Een boek over mijn leven, na het overlijden van mijn broer Erik in 1979. In het boek deel ik ook een aantal mooie ervaringen uit mijn werk. De reacties op mijn boek zijn mooi, eerlijk, bijzonder en warm.
Het verbaasd mij echt enorm, dat er familieleden van overledenen die ik ontmoet heb tijdens mijn werk, mijn boek hebben willen lezen. Herkenning, erkenning en gedeeld verdriet zijn de raakvlakken die men noemt na het lezen van het boek.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het boek “Erik … mijn leven na jouw dood”, u kunt het bestellen bij Arjan, voor contactgegevens en verdere informatie over Arjan van der Padt overledenenverzorging verwijzen wij u naar onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid nabestaanden Overledenenverzorging overlijden