Begrepen en gehoord

Gesponsord bericht

Begrepen en gehoord. Wanneer je in een rouwproces zit is het belangrijkste om gehoord te worden. Je wilt begrepen worden. Hierin helpt Henriëtte je graag door je onder andere liefdevol te ondersteunen. Zij vertelt in dit artikel hoe zij dit aanpakt.

Hoe mooi zou het zijn als omgaan met verlies een stappenplan had. Een lijst met stappen die je kunt afvinken. Helaas werkt het niet zo.

Ieder mens is uniek. Ieder rouwproces is anders en uniek. Iedereen heeft zijn eigen (wijze) manier om om te gaan met verdriet. Je kunt niemand vertellen hoe hij of zij het moet doen. Wel kun je samen kijken naar wat er bij die persoon past.

Soms is luisteren alleen al voldoende maar er zijn ook mensen die graag op een andere manier aan de slag gaan met het rouwproces. Dan is een andere aanpak ook mogelijk. Je krijgt met dit werk namelijk te maken met denkers, voelers en doeners. Samen met de cliënt kijk ik dan naar wat bij die persoon past. Dit kan zijn met behulp van onder anderen schrijfopdrachten, mindfulness, of meditaties al dan niet gecombineerd met Reiki of AromaTouch.

Het kan per sessie verschillen. We kijken telkens naar wat er op dat moment speelt en waar de behoefte ligt. Voorbereiden heeft dan ook geen enkele zin, omdat niemand zich de hele tijd hetzelfde voelt. Het belangrijkste is dat de cliënt de begeleiding krijgt die specifiek op hem of haar is afgestemd voor dat moment. En deze afwisseling vind ik zo mooi aan dit werk. Het is iedere keer weer anders.

Meer informatie over begrepen en gehoord worden bij Verlies en Rouwbegeleiding Henriette van der Poel? Bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: nabestaanden overlijden rouwbegeleiding rouwverwerking Vedriet verliesbegeleiding