Coachpraktijk Irma van Reem – Elk verlies is uniek en vraagt om verwerking ervan. Rouwen gaat dan ook over verwerken. De weg van verwerking en het hiermee omgaan. Irma vertelt u over haar eigen rouwverwerking en hoe zij u wellicht kan helpen.

Ik weet nog hoe rauw het verdriet was toen mijn moeder overleed. Er was zoveel ongeloof over hoe dit ons kon overkomen en waarom we in zo’n vreselijk slechte film waren beland. Iets meer dan een jaar daarvoor kreeg mijn gezonde, blonde en vitale moeder de diagnose mondkanker. Twee operaties, vele bestralingen en een chemo verder kwam het ongenadig snel terug … zij zou het niet gaan winnen van de kanker helaas.

Toen ze uitgeteerd, gesedeerd en vanuit een coma stierf was ze net 69 geworden. Met haar dood werd ook ons ouderlijk huis ingeleverd omdat mijn vader 5,5 jaar daarvoor al was overleden. Dat maakte de dood van mijn moeder nog rauwer en heftiger dan de dood van mijn vader destijds. Ik voelde me daar wel eens schuldig over, want was het één nu erger dan het ander? Maar nee, het was het einde van een tijdperk waarin we ouders hadden, een gezin en een huis om altijd naar terug te keren. Het was het verliezen van de wetenschap dat zij jou ondersteunden en dat je altijd nog het kind kon zijn van je ouders.

Door mijn jarenlange ervaring met persoonlijke groei en de verdiepende opleiding tot rouwtherapeut ben ik later op een nog diepere laag door mijn rouw heen gegaan. Ik ontdekte waar er nog pijnpunten zaten en kon reflecteren, helen en weer groeien. In mijn praktijk zie ik veel mensen die soms ook vanuit verlies en verdriet overbelast zijn geraakt. Of niet meer goed de weg terug kunnen vinden naar zichzelf. Ik gun iedereen die verbinding terug zodat je op jouw pad weer het licht aan kunt doen en ruimer om je verdriet en het verlies kunt leven.

Graag ontmoet ik jou als je voelt dat je op een diepere laag mag kijken naar jouw verlies en als je de moed hebt om mijn begeleiding in te schakelen. Ik weet hoe zeer we denken dat het erbij hoort en dat het vanzelf ‘over’ gaat. Mijn ervaring is dat er zoveel opluchting en herstel is als er meer gezien mag worden en je voorbij je verlies mag leven. Het is dan niet weg, maar het staat ook niet meer zo voor jou.

Liefs, Irma

Wilt u meer informatie over Coachpraktijk Irma van Reem, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt daar ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: overlijden rouwbegeleiding rouwcoaching rouwen rouwverwerkingscoach Vedriet verlies verliescoach