Dee-Sign – Creatieve (rouw)verwerking

Gesponsord bericht

Dee-Sign – Creatieve (rouw)verwerking.  Via mijn posts op social media (Instagram, Favebook en LinkedIn) wordt mij regelmatig gevraagd: “wat is dat dan Creatieve (rouw)verwerking”

Creatieve (rouw)verwerking helpt je om op een andere manier te werken aan jouw rouwproces. Als uitgangspunt gebruik en werk ik graag met kleding van de overleden dierbare. Als de stoffen door mijn handen gaan voel ik de verhalen, de emoties.  Het kledingstuk ademt “de herinnering” , het verhaal van de dierbare.

Je kan er voor kiezen om alleen, met je partner, vrienden of met je kinderen het creatieve rouwproces aan te gaan. Samen werken aan een tastbare herinnering, gemaakt van de kleding van jouw overleden dierbare. Een houvast, een stukje troost voor op de momenten dat je het nodig hebt.
Door met de kleding te gaan werken ontstaan er verhalen, worden herinneringen opgehaald, wordt er gelachen, gehuild, onmacht, woede alle emoties passeren tijdens deze sessies de revue.

Eigenlijk een andere manier van (ver)werken, …….. de herinnering in je hart draag je altijd bij je, blijvend en waardevol.
Een TASTBARE herinnering is voor op de momenten dat je het nodig hebt, een houvast.
Even wegkruipen onder het plaid, je hoofd neerleggen op het kussen, kroelen met een knuffel, even ruiken, aanraken……

Je kan er ook voor kiezen om mij een tastbare herinnering voor jou te laten maken. In overleg geef je je wensen aan, vertel je mij welke kledingstukken voor jou belangrijk zijn, waar je troost uit haalt. Samen gaan we, aan de hand van jouw verhalen en herinneringen door de kledingstukken en daarna ga ik voor jou aan de slag met het maken van een tastbare herinnering.

Op een creatieve manier het rouwproces aangaan, een beetje anders dan je misschien gewend bent. Maar voor mij een zo ongelofelijke mooie manier om een ander te kunnen en mogen helpen.
Een stukje blijvende “troost” te kunnen bieden.

Enkele voorbeelden van opdrachten die ik heb mogen realiseren;

 

Een tekening/knutselwerk nageschilderd als tastbare herinnering voor opa en oma.
Mooie momenten vastleggen op een andere manier.

 

 

 

 

De octopus is van een klein jongetje die zijn opa verloor en zelf in zijn kledingkast mocht zoeken naar een kledingstuk waarvan hij een knuffel mocht laten maken. Zijn grootste wens was een octopus van de badjas van opa.

 

 

 

 

De foto van het kussen is een hoes waar overleden man dol op was, hij hield enorm van bloemen, deze heb ik met de hand geschilderd en heb zijn overhemd gebruikt voor de vlindertjes die symbool staan voor het gezin.

 

 

 

 

Mag ik er voor jou zijn?

Liefs Dee

Wilt u meer informatie over het prachtige werk van Dee Creatieve Rouwverwerking (Dee-Sign), bezoek dan onze bedrijvengids, daar vindt u ook haar contactgegevens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid creative rouwverwerking Herinneringsproducten overlijden rouwverwerking Troost verlies