John Visser Uitvaartbegeleiding – úw wensen staan voorop

John Visser Uitvaartbegeleiding – úw wensen staan voorop. John denkt met u mee, hij kent de uitvaartwereld en de mogelijkheden. Hij staat dag en nacht voor u klaar om u te helpen. Zo kunt u in alle rust afscheid nemen van uw dierbare.  John stelt zich graag aan u voor.

“Het mysterie van leven en de dood heeft altijd mijn interesse gehad. Je wordt geboren, je groeit op, het leven lijkt oneindig en dan komt er een moment dat je je realiseert dat het leven vergankelijk is. In geen enkel ander vakgebied komt het leven en de dood zo dicht bij elkaar.”

Na een tijd te hebben gewerkt bij een uitvaartorganisatie heb ik in juni 2016 de sprong genomen om mijn eigen, kleinschalige uitvaartonderneming te starten. Het geven van de laatste zorg aan overledenen en het mogen begeleiden van diens nabestaanden tijdens één van de moeilijkste periodes, voelt voor mij als een voorrecht. Niet alleen mijn natuurlijke neiging om mensen te helpen tijdens emotioneel moeilijke periodes, ook mijn persoonlijke interesses en ambities kan ik volledig kwijt in de rol van uitvaartbegeleider.

Persoonlijk, betrokken, informeel en samen

Uitvaartzorg is mensenwerk. Je hebt met uiteenlopende families te maken, elk met hun eigen verleden, hun eigen emoties en hun eigen verwachtingen. Ik spreek zelf liever over een “afscheid” dan over een uitvaart. Mijn werk begint vaak direct na het overlijden, dan moeten veel zaken geregeld worden voor de dag van het afscheid. Maar ook de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart zijn heel belangrijk voor nabestaanden om goed afscheid te kunnen nemen.

De kunst is om je telkens opnieuw snel in te leven in de wensen van de nabestaanden en goed te begrijpen wat in die situatie nodig is. En dit alles, in een relatief kort tijdsbestek, te vertalen naar een passend afscheid. Het woord passend gebruik ik als ik bij nabestaanden aan tafel zit om de uitvaart te bespreken. Elke overledene en elke familie is uniek. Elk afscheid is dat dus ook. Een goed afscheid helpt mensen in hun rouwproces.

Na het afscheid

Na het begeleiden van een afscheid gaat mijn leven verder. Maar hoe is dat voor iemand die een dierbare heeft verloren? En hoe kan ik deze mensen dan steunen in dit proces? Het belangrijkste is misschien wel ‘er zijn’. Present zijn zonder adviezen, zelfs zonder ‘ik weet wat je voelt’. Ik merk ook vaak dat ik iets zinnigs wil zeggen. Maar is het niet veel fijner om iemand naast je te hebben die jouw verdriet er gewoon laat zijn, zonder iets in te vullen?

Wanneer een dierbare overlijdt, zijn we als mens gedwongen om fysiek los te laten. Maar in gedachten kunnen we bewaren. Loslaten en bewaren, het lijkt een onmogelijke combinatie, maar dat is rouwen. Ik sta graag aan het begin van dat proces om te helpen een juiste start te maken zodat na verloop van tijd een troostende en helende herinnering overblijft.

Wilt u meer weten over John Visser Uitvaartbegeleiding, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid overlijden uitvaart uitvaartbegeleiding verlies