Lagendijk Thanatopraxie

Gesponsord bericht

Lagendijk Thanatopraxie. De Japanse film Okuribito (Departures) gaat over een jonge man die noodgedwongen op zoek moet naar een andere baan en zo in de uitvaart terecht komt. Zo was André Lagendijk van Lagendijk Thanatopraxie in 2001 ook op zoek naar een andere baan en kwam hij destijds terecht bij een grote uitvaartondernemer in Rotterdam.

Voor hem zijn, net als in de bovengenoemde film, de reacties van mensen om hem heen, heel bijzonder. “Vind je dat niet vervelend, de hele dag met dode mensen bezig zijn?” Reacties van onbegrip tot verbazing, maar uiteindelijk ook nieuwsgierigheid.

Natuurlijk, zoals iedereen die in de uitvaart werkt weet, krijgt men soms te maken met echt vervelende zaken. André vindt het zeker ook soms fysiek best zwaar. Ook emotioneel is het vaak zeer belastend. Hij heeft vaak genoeg met een brok in zijn keel gestaan of een traantje weggepinkt, dingen die hem lang bijblijven dan wel in zijn geheugen gegrift staan.

“Maar de energie die het mij lichamelijk en geestelijk kost, krijg ik direct terug op het moment dat ik zie of hoor wat mijn werk betekent voor nabestaanden. Dat ik 2 of 3 uur bezig ben om een gehavende overledene toch nog op te kunnen baren, dat ik 2 uur bezig ben met een thanatopraxie behandeling voor een mooie opbaring zonder koeling? Al duurt het een hele dag… ik doe het werkelijk met hart en ziel, omdat ik weet hoe belangrijk het is voor de nabestaanden. Ondanks hun verdriet zijn de reacties vaak hartverwarmend. Die dankbaarheid … daar krijg ik mijn energie van terug”.

André is inzetbaar voor alle (al dan niet specialistische) postmortale zorg, waaronder:

  • Thanatopraxie
  • Verzorgen overledenen of assistentie
  • Gelaatsinjectie
  • Punctie
  • Airbrush gelaatsverzorging
  • Complexe restauratie/reconstructie
  • Verwijderen pacemaker/ICD/implantaten
  • Verwijderen gips

 

Wilt u meer weten over Lagendijk Thanatopraxie, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: airbrush overlijden reconstructie thanatopraxie verzorgen overledene