Praktijk Daan voor verlies- en rouwverwerking

Praktijk Daan voor verlies- en rouwverwerking. Rouw doet zeer, je voelt je verlamd en verscheurt, je weet niet wanneer dit pijnlijke gevoel weggaat of hoe je met dit gevoel moet omgaan. Danielle kan u hierbij helpen, zij vertelt u graag meer over haar diensten.

Mijn naam is Danielle Meeuwsen- van Hengel 36 jaar. Samen met mijn man en zoon ben ik woonachtig in Den Helder.

In mijn leven heb ik zelf te maken gehad met meerdere verlieservaringen. Hierdoor weet ik hoe heftig een verlies  kan zijn en hoe pijnlijk het gemis aanwezig kan zijn. Vanuit deze ervaringen ben ik gestart met de opleiding tot verlies en rouwtherapeut en wil ik u helpen in tijden van verlies.

Als rouwtherapeut, is het mijn doel om ervoor te zorgen dat een ieder het verlies op zijn eigen manier kan verwerken. Omdat niemand hetzelfde is en er allerlei vormen van verlies zijn, heeft een ieder iets anders nodig.

Verlies- en rouwverwerking:

Rouw kan voelen als een heftige storm. Storm in uw hoofd en lijf. Een storm kan onverwacht komen opzetten en u zo overweldigen dat u niet weet wat u overkomt. Soms wordt een storm voorspelt en kunt u niet anders dan proberen uzelf er zo goed mogelijk op voor te bereiden. Niets is zo onvoorspelbaar als het weer. Net als bij rouw nadat u iets of iemand bent verloren wat dierbaar voor u is.

Rouw, wat is dat en hoe ga u daarmee om zodra u daarmee te maken krijgt? In het begin voelt u zich verlamd en krijgt u steun van de mensen om u heen. En dan ineens wordt het stil. Maar uw leven staat nog stil bij het verdriet en gemis. Ook jaren na het verlies kunt u nog geconfronteerd worden met rouw om het verlies.

Meestal denken wij bij rouw aan het verliezen van een dierbare. Maar men kan ook rouwen na een ander groot verlies. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

–  Verlies van gezondheid door ziekte of ongeval
–  Echtscheiding
–  Verlies van baan
–  Verlies van de hoop op een kind
–  Adoptie
–  Verhuizing

Een verlies is ingrijpend en daarom is er tijd nodig om het verlies te verwerken. Een ieder doet dat op zijn eigen manier en kan voor een ieder anders ervaren worden.
Rouwen is voor veel mensen een intense en moeilijke periode in hun leven.

In mijn praktijk begeleid ik mensen die te maken hebben met (aankomend) verlies en die behoefte hebben aan een luisterend oor en willen terugkijken naar wat gebeurd is en vooruit willen kijken hoe hun leven weer in te richten. Ik help u om verbindingen in uw leven weer te herstellen en betekenis te geven aan uw verlies.

Hoe een traject eruit ziet hangt af van wat bij u past en welke wensen u heeft. Geen enkel rouwproces loopt volgens een vaste volgorde, dit staat in verbinding met de persoon wie u bent. Tijdens een intake gesprek kijken wij naar uw behoeftes, wensen en welke manier van begeleiding het beste aansluit bij wie u bent. Bij praktijk Daan kijk ik naar u. Wat heeft u nodig? Vanuit daar werken wij samen om betekenis te geven aan uw verlies.

Wilt u meer weten over Praktijk Daan, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid nabestaanden overlijden rouwen rouwverwerking Troost verlies verliescoach verliesverwerking