Rose van den Hurk Beeldend Kunstenaar

Rose van den Hurk Beeldend Kunstenaar. De rondingen van een vrouwenlichaam, het kind, de geboorte en de natuur zijn voor Rose een enorme inspiratie voor haar prachtige bronzen beelden. Een beeld als symbool voor het leven en voor de dood, een beeld wordt zo een tastbare plaats voor aanraken, ontmoeten en herinneren.

Mijn naam is Rose van den Hurk. Ik ben al 30 jaar actief als beeldend kunstenaar en exposeer met mijn vrije werk op beurzen en in galerieën.

Per toeval kwam ik op een dag bij een bijeenkomst van uitvaartvernieuwers terecht. Er werden allerlei voorbeelden gegeven van nieuwe en veel meer persoonlijke invulling van een uitvaart. Daar viel voor mij ineens alles samen. Ik voelde heel duidelijk dat ik graag persoonlijke grafmonumenten of gedenkbeelden voor thuis of op graven zou willen gaan maken. Een beeld creëren daar waar herinneringen samen komen.

Net zo uniek als een leven geleefd heeft, is ook de wijze van gedenken uniek en dus verre van standaard. Om samen met familie invulling te geven aan dat unieke, is voor mij heel vervullend.

Tijdens een eerste ontmoeting met nabestaanden wordt er gedeeld wat men met mij wil delen, alles is goed, niets hoeft, alles mag. Daarna worden de wensen over het beeld besproken. Geheel vrijblijvend maak ik een schets of een aantal schetsen en wanneer deze goed worden bevonden werk ik ze uit.

Ik heb natuurlijk een eigen stijl en een eigen hand, maar ik hou uiteraard veel rekening met de specifieke wensen. Het doet me goed iets te kunnen betekenen voor mensen die zich in een verliessituatie bevinden. Inmiddels heb ik al veel monumenten mogen maken en dat doe ik met heel mijn hart. Ik ben blij om op deze wijze mijn creativiteit te mogen gebruiken en bij te dragen aan verwerking. Het leven betekent voor mij aangeraakt worden. Mijn streven is dan ook, een ieder te raken via mijn beelden.

 

Wilt u meer informatie over Rose van den Hurk, bezoek dan onze bedrijvengids, hier vindt u ook haar contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid beeldend kunstenaar begraafplaats gedenkbeelden Grafmonument Herinneringsproducten overlijden verlies