Roskam Grafmonumenten

Roskam Grafmonumenten. Anne-Matthijs Roskam, eigenaar van Roskam Grafmonumenten. Men vraagt hem vaak waarom hij grafstenen is gaan verkopen. Zijn liefde voor dit vak is ontstaan doordat hij het mooi vindt om iemand tijdens een rouwproces op een betrokken manier te begeleiden naar een persoonlijk gedenkteken. Hierbij neemt hij de tijd voor uw wensen en ideeën en zal hij met u meedenken in het vinden van een ontwerp dat past bij de overledene. Dit alles in uw eigen vertrouwde omgeving.

Neem de tijd om een monument te kiezen dat bij de overledene past. Mensen moeten zich bewust zijn van hun eigen vrije keuze, de tijd nemen om een monument te kiezen dat bij de overledene past, luidt het advies van Anne-Matthijs. Hij komt ze vaak genoeg tegen, mensen die achteraf spijt hebben omdat ze te snel een keuze hebben gemaakt.

“Je gaat pas met een monument beginnen als je er zelf aan toen bent. Soms kan dat na een paar maanden zijn, maar het kan ook goed zijn dat dat pas na een jaar is. Wanneer je wat verder bent in het rouwproces ben je in staat om er met iets meer afstand naar te kijken. Iets te ontwerpen dat ook écht bij iemand past.

Ik blijf het bijzonder vinden: er zijn zoveel unieke mensen die je wegbrengt, maar zoveel dezelfde monumenten. Het is de uitdaging om samen met de familie iets te ontwikkelen dat iets vertelt over de overledene”, vindt Anne-Matthijs die een voorbeeld aanhaalt van een overledene die hield van de bergen. “Uit het gesprek met de familie bleek dat hij ook een schilderij had gemaakt. Ik vroeg of het mocht zien. Een bos met zonnestralen die door de bomen schijnen. Samen met glaskunstenaar en vakvrouw Corine Deddens heeft de familie meegewerkt aan het maken van het schilderij in glas. Samen hebben we een ruwe steen gevonden, die een berg lijkt. Daar hebben we de glasplaat op bevestigd. Het is een prachtig monument geworden. Een monument met een verhaal.”

Wilt u meer informatie over Roskam Grafmonumenten, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begraafplaats gedenkteken Grafmonument Herinneringsproducten overlijden