Rouwmoed, met een Belgisch accentje

Gesponsord bericht

Rouwmoed, met een Belgisch accentje. Eigenaresse Angelique Breyne, onze Belgische rouwtherapeut is, zoals zij zelf zegt, de spreekwoordelijke, vreemde eend in de bijt. Voor ons is zij verre van vreemd, u leest hier haar verhaal.

Vanaf het eerste moment dat ik mijn praktijk startte was het heel opvallend dat er enorm veel mensen uit Nederland bij mij kwamen aankloppen. Ik was heel nieuwsgierig wat de reden hiervoor was. Nederland staat qua rouwbegeleiding en nazorg een stuk verder dan België.

Belgisch accentje

Daarom heb ik bij mijn patiënten ook effectief navraag over gedaan. Waarom ze kiezen voor een Belgische therapeute terwijl er in Nederland zoveel goede therapeuten zijn? Het eerlijke antwoord bleek mijn zachte en empathische benadering te zijn. In combinatie met mijn “sappig” Belgisch accent. Het blijft ook wat onwerkelijk om mensen te ondersteunen in een verlieservaring in het buitenland. Ik werk dan ook op een vrij atypische manier. Vooral vanuit mijn hart en mijn buik. Want naast het juiste diploma is levenservaring mijn belangrijkste drijfveer. Enkel wanneer je zelf enkele stormen hebt doorstaan kan vanuit je buikgevoel weten wat je voor een andere wilt gaan betekenen.

Ik ben dankbaar voor het mooie werk dat ik kan verrichten en de dankbaarheid die ik mag ontvangen van de mensen. Aan de hand van verschillende therapievormen zoals gesprekstherapie, schrijftherapie, visualisatie, speltherapie, confrontatietherapie, haal ik op een intuïtieve manier mensen uit hun comfort zone. De keuze van behandeling is maatwerk en afhankelijk van situatie tot situatie en van persoon tot persoon. Samen met de patiënt wordt er gekeken welk traject werkt om het verlies en de rouw te verwerken en het leven opnieuw LEEFbaar te maken.

Humor

Als tegengewicht voor de pijn en het verdriet is een gezonde portie humor heel belangrijk. Maar ook een liefdevolle schop onder de kont is af en toe nodig. Zodat men de confrontatie met zichzelf aan durft te gaan!

Het jammere is dat mensen nu vaak veel te lang in een rouwperiode zitten voor de stap naar hulp gezet word. Een van mijn persoonlijke missies is dan ook om de nodige ondersteuning veel vroeger, kort na een overlijden te kunnen aanbieden. Daarom droom ik ervan om samen te kunnen werken met uitvaartverzorgers. Zij kunnen de mensen direct, zodat ik bij aanvang van het rouwproces de nodige ondersteuning kan bieden.

 

Voor meer informatie over Rouwmoed, neem dan gerust een kijkje in onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid overlijden rouwbegeleiding rouwcoach rouwen Vedriet verliescoach