Sharon Leijs Afscheidsfotograaf

Gesponsord bericht

Sharon Leijs Afscheidsfotograaf – Regelmatig zie ik op allerlei platformen de discussie voorbij komen dat de uitvaartbegeleider niet of nauwelijks praat over de mogelijkheid van afscheidsfotografie en de meerwaarde hiervan. Ik weet uit ervaring dat er ook uitvaartbegeleiders zijn die het wel bespreken. En er in sommige gevallen ook op aandringen om het wel te doen.

Brengt mij naar de vraag; Is het de taak van de uitvaartbegeleider?

Ik probeer op veel manieren afscheidsfotografie onder de aandacht te brengen, om mensen kennis te laten maken met afscheidsfotografie. Te laten zien hoe het kan helpen bij de rouwverwerking. Het is een hele moeilijke doelgroep om te bereiken op het moment dat ze misschien behoefte hebben aan een afscheidsfotograaf. Ik vind het dan ook niet echt gepast om de advertenties uit de krant na te bellen of ze misschien nog een afscheidsfotograaf nodig hebben.

Laatst stond ik op de beurs bij de opening van de Natuurbegraafplaats Zomerlanden, waar ik de bezoekers kon laten kennismaken met mijn werk. Ik heb ontzettend leuke gesprekken gevoerd en veel bezoekers kende afscheidsfotografie nog niet, maar vonden het een prachtige aanvulling en zien wel degelijk hoe het kan bijdragen in de rouwverwerking. Veel bezoekers hebben mijn flyer mee genomen en gaven aan het zeker in overweging te nemen, al is het niet voor zichzelf dan toch zeker voor eventuele nabestaanden.

Is het dan de taak van de uitvaartbegeleider om afscheidsfotografie “er even bij te verkopen”? Nee zeker niet, ik heb daar een andere visie op. Het moet een samenwerking zijn tussen uitvaartbegeleider en afscheidsfotograaf. Het moet voelen als een dienst aanbieden waar je zelf als uitvaartbegeleider achter staat en een goed gevoel bij hebt. Elkaar ondersteunen en aanvullen waar nodig met als algemeen belang de familie waar we het voor doen.

Ik geloof dat afscheidsfotografie voor iedereen een meerwaarde heeft. Kinderen die veel te vroeg sterven, ouders die jonge kinderen achterlaten, opa’s en oma’s die kleinkinderen achter laten. In ieder gezin is er wel een familielid wat behoefte heeft aan foto’s, nu of later. En daarom vind ik ook dat er niet beslist moet worden voor de nabestaande of er wel budget is voor afscheidsfotografie of dat het wel of niet bij ze past. Maar vind ik dat het bij iedere familie aangeboden moet worden en goed besproken moet worden wat de meerwaarde is.

Ik wil de uitvaartleiders waar ik mee samenwerk daarbij helpen, door een demoboek te maken wat zij kunnen achterlaten bij de familie, zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken. Ik hoor echt 1000x liever een nee, als 1 x een had in het maar geweten dat dit bestond. Dan hebben ze tenminste de keuze gehad.

Dus mijn antwoord op de vraag: Is het de taak van de uitvaartbegeleider? Nee, het is de taak van ons beide!

Ik kom graag met u in contact om te zien hoe we elkaar kunnen helpen, ondersteunen en kunnen aanvullen. Bel me op en we plannen een vrijblijvende koffieafspraak in.

Met vriendelijke groet,

Sharon Leijs – Bekwaam Afscheidsfotograaf

 

Op zoek naar meer informatie over Sharon, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook haar contactgegevens.

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid afscheidsfotograaf afscheidsfotografie begrafenis crematie herinneringsfotografie nabestaanden overlijden rouwen