Sharon Leijs afscheidsfotograaf

Gesponsord bericht

Sharon Leijs afscheidsfotograaf. Zij heeft de opleiding Bekwaam Afscheidsfotograaf met succes afgerond. Op een professionele integere en respectvolle wijze legt zij de uitvaart van uw geliefde vast in een waardevol herinneringsalbum.

Ook houdt Sharon zich bezig met herinneringsfotografie. Als maker van herinneringsfotografie legt zij de laatste mooie momenten vast voordat u afscheid moet nemen van uw geliefde. Als u weet dat het afscheid binnenkort komt, door ziekte of dementie. Dan is het fijn om samen nog herinneringen te maken zoals het nu is. Samen nog een mooie dag beleven.

Bij herinneringsfotografie komt Sharon bij u langs, thuis of in een hospice of een plek waar u een fijne herinnering aan hebt. Als maker van herinneringsfotografie werkt zij vooral in regio Rotterdam en Dordrecht maar ook daar buiten.

Sharon krijgt vaak de volgende vraag ; Waar word jij nou blij van?

Sharon vertelt …

Gekke vraag aan een afscheidsfotograaf, want word ik nou blij van het fotograferen van een uitvaart? Word ik blij als ik foto’s mag maken van de uitvaart van een prachtig meisje, een kind nog, wat door een noodlottig ongeval veel te vroeg is overleden? Als ik close-ups maak van een prinsesje in haar kistje, omdat ik weet dat haar ouders deze beelden zo graag willen hebben?

Nee daar word ik niet blij van, dan voel en zie ik het verdriet van zo dichtbij dat ik maar aan één ding kan denken. Ik ben hier voor de ouders, de broertjes en de zusjes en alle nabestaanden, die haar moeten missen. Die verder moeten zonder haar en deze laatste herinnering aan haar nooit willen vergeten. En ik mag foto’s maken van dit intiem samen zijn, van het afscheid wat niemand wil nemen. Ik word toegelaten om deze emotie met hun te delen, vast te leggen en er een mooi stijlvol naslagwerk van te maken. Ik slik heel wat af op zo’n dag.

Herinneringsalbum

Maar als het moment dan daar is en ik het herinneringsalbum ga brengen, weet ik vaak niet hoe het zal verlopen. Ben ik zelf vaak ook een beetje zenuwachtig. Niet over het album of de inhoud, wat daar sta ik zelf 200% achter. Het album is ook voor dat ik het ga bestellen al besproken met de nabestaanden, dan hebben ze de inhoud ook al gezien. Maar als ze het album dan uiteindelijk echt in handen hebben is het tastbaar. De foto’s kijken in een album is een hele andere beleving dan de beelden op een pc kijken. Mijn album leverancier biedt verschillende afwerkingen aan. Zelf vind ik de velvet (velours) afwerking het mooiste. Het worden dan echt knuffelboeken. En als ik het album dan overhandig en ik zie hoe de handen strelend over het boek gaan, dan zie ik de liefde terugkomen. Dit album wordt gekoesterd en daar word ik nou blij van! Dan weet ik dat ik mijn werk goed gedaan heb. Dat ik een herinnering heb gemaakt die onbetaalbaar is.

En als ik dan na mijn vertrek binnen een uurtje diverse keren wordt bedankt voor het prachtige werk wat ik heb gemaakt en te horen krijg hoe blij ze met mij en mijn werk zijn. Dan weet ik het, dit is waar ik het voor doe, de waardering, de dankbaarheid, de warmte die ik terug krijg. Dat maakt mij mega blij, en ja op de terugweg naar huis……. zit ik te janken in de auto, van blijdschap en verdriet.

Ik hou van mijn werk hoe verdrietig het ook is.

Wilt u meer weten over en van Sharon Leijs Afscheidsfotograaf  bezoek onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis condoleance crematie Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken herinneringsfotografie kist nabestaanden nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwen rouwkaart rouwverwerking uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst Uitvaartfotograaf uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn Vedriet verlies