Stichting Vaarwens in Vogelvlucht

Gesponsord bericht

Stichting Vaarwens in Vogelvlucht. Stichting Vaarwens is een samenwerking van vele grote harten die de rijkdom delen van het vermogen te kunnen geven aan hen, die zelf niets meer te geven hebben.

Hoe mooi is het om juist die mensen samen met hun naaste familie nog een keer een onvergetelijke dag te bezorgen? Een dag met een lach en een traan, maar vooral een dag van even vergeten. Nog even samen genieten op het water, even weg van het onvermijdelijke dat komt.

Het warme gevoel van een glimlach, die op de gezichten wordt getoverd, de volmondige “Dank je wel, het was onvergetelijk!”. Al onze vrijwilligers voelen zich dan de dankbare vruchten van een kostbaar zaadje dat in 2007 was geplant.

Dit is een verhaal van twee mensen, Evert en Inge, die samen hun varende droom wisten te verwezenlijken. door de hartenwensen van mensen te vervullen op hun geliefde water.

Het is een verhaal over geloof, hoop en liefde, dat beschrijft dat wij mensen in staat zijn om één simpele gedachte te kunnen laten uitgroeien tot het ontstaan van prachtige dingen. Zo ontstond Stichting Vaarwens, waarin zij hun enthousiasme overbrachten op vele vrijwilligers, die –ook gedreven door water- hun zingeving kunnen vinden en zich belangeloos aansluiten om het charismatische doel met hart en ziel te ondersteunen.

 

Het roer om

Evert en Inge besluiten het roer om te gooien, om meer te leven met minder. Het bedrijf, huis en haard werd verkocht om daarmee een nieuw bestaan op te gaan bouwen op het water.

Evert weet het casco van een loods tender te bemachtigen en ze beginnen samen aan het opknappen en inrichten van een eens zo stoer werkschip dat weer een ziel zal krijgen en uiteindelijk een wel heel bijzonder missie.

Als een goede vriendin van Inge plotseling overlijdt krijgt hun missie al gauw vorm als zij besluit vrijwilligerswerk te willen doen. “We hebben zo’n heerlijk schip, wat is er nou mooier dan ons schip een hele dag te delen? Dan kan jij varen en kan ik zorgen!” Hun gezamenlijke doel werd geboren.

 

Allereerste Vaarwens in Vervulling

In 2006 start Stichting Vaarwens met het aanschrijven en bellen van ziekenhuizen en hospices om hun plan kenbaar te maken en al gauw kunnen zij de eerste voorbereidingen treffen voor het vervullen van de eerste Vaarwens in de lente van 2007 van de toen uitbehandelde Tara van zestien jaar.

Eenmaal aan boord van de robuuste Meander geniet Tara met haar familie van de tocht en haar glimlach spreekt boekdelen. Er wordt gekletst, gekeken, genoten en Tara vergeet zelfs op haar morfinepompje te drukken door alle bijzondere afleiding. Als Tara uiteindelijk weer van boord gaat wordt het stil en hier en daar vloeit een traan. Het is een emotioneel afscheid als ze Tara uitzwaaien.

De stilte spreekt soms luider dan woorden, dit was de vuurdoop en wat voelen we ons rijk! De kop is eraf en nu weten we het, dit is ons ding!

 

Bouwen aan de toekomst

In 2007 is de oprichting van Stichting Vaarwens een feit, de basis is gelegd voor een concept wat gedurende vele jaren later zal uitgroeien tot een succesvolle en vruchtbare samenwerking met vele gelijkgestemde zielen.

In de jaren daarna blijven de aanvragen groeien tot aan het punt dat een nieuwe droom zich in het jubileumjaar van 2017 begint te nestelen in de vorm van een eigen schip voor de stichting. Niet een droom uit luxe maar eerder uit noodzaak om door te gaan. Een schip dat uitsluitend voor Vaarwensen is ontworpen en gebouwd en dat naadloos aansluit op de behoeften van de gasten van Vaarwens.

 

Wonder boven wonder

Wonderen zijn niets anders dan de uitkomst van een gedroomd verlangen waarvan de uitkomst in de gedachten nooit aan kracht verliest en uiteindelijk als een pijl haar doel weet te bereiken. Begin 2020 vaart het geheel aangepaste schip vanuit de Amsterdam Marina. Iedere dag, het hele jaar door. De gasten komen vanuit heel Nederland. Een geheel kosteloze dag voor één gast met zijn/haar naasten.

 

Binnenkort zal Stichting Vaarwens ook gekozen kunnen worden als “goed doel” in onze Uitvaartkluis. We houden u daarover op de hoogte! Wilt u meer informatie over Stichting Vaarwens, bezoek dan onze bedrijvengids.

 

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid laatste wens stichting vaarwens vaarwens wensen