Wie stuurt u een rouwkaart en wie niet?

De vraag blijft altijd, naar wie stuurt u een rouwkaart en naar wie niet? Is er een etiquette waaraan u zich moet houden? Het komt weleens voor dat mensen zich gepasseerd voelen als ze geen rouwkaart hebben ontvangen. Wat kunt u het beste doen? Wij leggen het aan u uit.

Veelal bepalen de nabestaanden wie er wel of niet aanwezig zijn op de uitvaart. Vaak een moeilijke klus en vaak een keuzemoment met de vraag of zij hier nu wel of niet goed aan doen. Wel of niet die rouwkaart sturen? Om deze vragen te voorkomen bij uw nabestaanden kunt u uw eigen “genodigden lijst” al vastleggen in onze Uitvaartkluis. Hierin vindt u ook allerlei andere vragen.  U helpt uw nabestaanden met antwoorden op vragen die zij allemaal gaan krijgen.

Wie moeten ik een rouwkaart sturen?

Nabestaanden willen er vaak alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze de mensen een kaart sturen waarvan ze zeker weten dat de overledene dat ook gewild zou hebben. Het zal niet zo zijn dat ze mensen uitnodigen waarmee de overledene geen goed contact had. Weinig contact is ook goed, vaak hoor je dan ook “We zien elkaar niet veel, maar als we elkaar zien is het altijd goed”. De ongeschreven regel zegt eigenlijk dat, alle vrienden, kennissen en familieleden afscheid mogen nemen van de overledene. Het advies is daarom ook om iedereen uit te nodigen, ook de mensen waar u als nabestaande misschien twijfels bij heeft. Zo legt u de keuze bij de genodigde zelf en vergroot u de kans op een juiste uitkomst.

 

Niet van iedereen een adres?

Wanneer uw dierbare overledene is overleden en u wilt iedereen een rouwkaart sturen dan is het wel belangrijk om van iedereen een adres te hebben. Het komt natuurlijk voor dat dit niet het geval is, wat doet u dan? U kunt een rouwadvertentie in een krant plaatsen en/of een bericht op social media zetten. Het spaart een hoop tijd bij het zoeken naar adressen en op deze manier bereikt u snel veel mensen.

 

Hoe snel komt mijn rouwkaart aan?

U wilt natuurlijk dat uw rouwkaart zo snel mogelijk aankomt na het versturen per post. Plak daarom altijd een rouwzegel op uw rouwkaarten en stop ze in de speciale verzamelenvelop. Zo kan PostNL de rouwkaarten herkennen en extra aandacht geven.

Geplaatst in categorie: Rouwen Rouwen Rouwkaarten

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis crematie nabestaanden rouwen rouwvervoer uitvaart