Muziek bij een islamitische uitvaart

Na uitgebreid onderzoek gedaan te hebben naar muziek bij een islamitische uitvaart, zijn we erachter gekomen dat men daar geen muziek afspeelt. Dit is zelfs verboden, haram. Wij vertellen u graag wat men wel doet bij een islamitische uitvaart.

Het is verboden om muziek af te spelen in het islamitische geloof, dit ziet men als haram. Haram betekent dus dat iets niet mag.

Hoe gaat het dan bij een islamitische uitvaart?

Vanaf het moment dat iemand stervende is reciteert (opzeggen/voordragen) men al voor hem/haar. Nadat de dode gewassen is, vindt er in de moskee of het uitvaartcentrum een dodengebed (Djanazah) plaats. Hier wordt gebeden voor hem en gereciteerd in naam van Allah (God) opdat de dode een makkelijke overgang zal maken naar het hiernamaals.

De Quran bestaat uit 114 hoofdstukken/versies en daaruit leest men verschillende hoofdstukken op tijdens het gebed wanneer men een persoon begraaft.

De 3 meest opgelezen versies zijn:

 

Dit houdt dus in dat men bij het islamitische geloof alleen maar bidt voor de overledene, men speelt dus geen muziek af bij een islamitische uitvaart. De gebeden zijn dus teksten die men opleest uit hun heilige boek, de Quran.

Heeft u specifieke wensen wat betreft uw eigen uitvaart waarvan u wilt dat uw nabestaanden daar rekening mee houden? Wij hebben de Uitvaartkluis ontwikkeld zodat u veilig al uw wensen, financiële en administratieve zaken kunt vastleggen. Uw nabestaanden kunnen na uw overlijden alles netjes afronden zonder zich daarover zorgen te maken. Op deze manier creëert u bij uw nabestaanden rust zodat ze in deze moeilijke tijd niet over die zaken hoeven te stressen.

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in categorie: Uitvaartmuziek

Geplaatst in tags: ceremonie islamitische uitvaart rituelen uitvaartceremonie uitvaartmuziek wensen