AVA Uitvaartzorg

Amersfoort https://www.avauitvaartzorg.nl/ 06 54 68 02 83

 • Voorbespreking

  Meer mensen kiezen ervoor om hun wensen en voorkeuren tijdens het leven te bespreken
 • Overlijden

  Bij het overlijden van een dierbare is het goed om de tijd te nemen
 • Opbaren / Laatste verzorging

  De meeste mensen vinden het fijn om nauw betrokken te worden bij de verzorging van de overledene
 • Het afscheid

  Het afscheid moet passen bij de persoon. Klein en intiem of juist een viering
Beschrijving

Wie ben ik

Na 15 jaar gewerkt te hebben in het basisonderwijs, werd het voor mij, Annette Verbruggen, tijd om het roer om te gooien. Het werken met kinderen, het begeleiden, kijken en luisteren naar het kind, onderwijs afstemmen op de behoeften, contact met ouders en instanties gaf veel voldoening.

Na mijn overstap naar de uitvaartbranche bleek dat deze kwaliteiten heel erg terugkomen. Het begeleiden van nabestaanden, het begeleiden van kinderen in de tijd van het overlijden tot het afscheid, het praktische regelwerk.

Ik heb mijn opleiding voor uitvaartverzorger voltooid bij opleidingsinstituut Docendo, de opleider in de uitvaartbranche.

Naast uitvaartverzorger ben ik docent Piëteitsvolle Verzorging bij opleidingsinstituut Docendo.

Meer weten? Neem contact met mij op!

Voorbespreking

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun wensen en voorkeuren tijdens het leven te bespreken en vast te leggen. Het fijne daarvan is dat je iets van jezelf kan meegeven aan je uitvaart. Ook zorgt het ervoor dat nabestaanden minder zorgen hebben over wat hun dierbare gewild zou hebben. Neem contact op voor een vrijblijvende voorbespreking.

Overlijden

Bij het overlijden van een dierbare is het goed om de tijd te nemen. Wanneer u eraan toe bent, belt u met de huisarts of huisartsenpost. De arts stelt het overlijden vast. In tussentijd kunt u mij bellen voor een afspraak. Dit kan 24 uur per dag. Vanaf dat moment sta ik voor u klaar en begeleid u in alles wat zich aandient. Wat mij betreft: alles op zijn tijd. Er is genoeg tijd om rustig naar het afscheid toe te groeien.

Opbaren / Laatste verzorging

De meeste mensen vinden het fijn om nauw betrokken te worden bij de verzorging van de overledene en willen dat hun dierbare ook thuis wordt opgebaard. Dat kan bijna altijd. Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar voor het opbaren thuis. Vaak maak ik gebruik van een koelplaat of een lichte balseming (thanatopraxie). Maar er zijn ook alternatieven. Indien het opbaren thuis niet gewenst of onmogelijk is, kan ik in goed overleg met de nabestaanden de opbaring verzorgen in een uitvaartcentrum of een 24-uurs kamer.

Het afscheid

Het afscheid moet passen bij de persoon. Klein en intiem of juist een viering van het leven voor iedereen. Dit kan in een kerk of een aula, maar er zijn nog heel veel andere mogelijkheden zoals een eigen tuin, voetbalstadion of restaurant. Het rouwvervoer kan een belangrijk onderdeel uitmaken van het afscheid. Ook hiervoor zijn er een tal van mogelijkheden. Wel eens aan een rouwbakfiets gedacht? Alles is bespreekbaar.

Eigenschappen
 • Annette Verbruggen

  Ik sta u graag te woord en help u waar nodig.
 • Voor meer informatie

  06 54 68 02 83

Ervaringen met AVA Uitvaartzorg

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gunt u uw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na uw overlijden? U kunt bij ons uw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.