Een persoonlijk afscheidsmonument

Een persoonlijk afscheidsmonument betekent in de praktijk heel veel voor mensen. Jeroen Stok van Memorabel Afscheidsmonumenten kijkt samen met u naar de mogelijkheden om een mooi en persoonlijk afscheidsmonument of gedenkteken te realiseren.

Een gevoelig en persoonlijk proces. Het moet heel zorgvuldig en met veel persoonlijke aandacht gedaan worden. Een mooi voorbeeld hiervan is het RVS Babygraf met hartjes, vlinders en vogeltjes van baby Lena.

Lena werd helaas niet ouder dan een aantal dagen. Een onverwacht drama voor beide ouders. Ze wilden voor Lena een bijzonder babygraf laten maken. De ouders kwamen langs met een idee waarvan ze al een tekening hadden gemaakt. Op de schets stond een kleine boom met daarin twee vogeltjes. Die tekening was het uitgangspunt waarmee Jeroen aan de gang ging.

Het ontwerpen in samenspraak ging vlot. Het boompje werd ietsje meer abstract zodat het ook een vlinderwolk zou kunnen zijn. In de boom kwam haar naam Lena in grote sierlijke letters. Het linker vogeltje kwam op de hoofdletter L van Lena terecht en het rechter vogeltje vloog van het staartje van de a weer weg . Het vogeltje kwam aangevlogen en een paar dagen later was het alweer weg gevlogen. De vogeltjes verbeelden de veel te korte levensduur van Lena.

Op basis van de schetsen maakte Jeroen een aantal kleine modelletjes. Die werden gecombineerd tot een definitief model. Eerst maakte Jeroen daar een kartonnen mock-up van op ware grootte uitgevoerd.

RVS Graveren

De tekst in het RVS babymonument is tweetalig: Nederlands en Fries. Ook werden er nog handafdrukjes in het RVS gegraveerd met laser.

Vogels van glas

De vogeltjes van glas zijn handgemaakt door een glaskunstenaar en sprankelen in het zonlicht. De bijzondere structuur van verschillende kleuren in het glas licht dan op. Het rvs babymonumentje krijgt dan iets speels, lichts en kleurrijk.

RVS kader

Om het babygraf kwam een subtiele RVS kader met daarbinnen ruimte voor beplanting.

Glas en RVS

Sterk en stoer roestvast staal gecombineerd met fragiele vogeltjes van glas ziet er erg bijzonder uit. Handafdrukjes van Lena zijn in het rvs babymonument gegraveerd met laser. Het boompje wordt gedragen door een stevige RVS voet die een hartvorm heeft. Met enige verbeelding zie je dat dit hart in de boom doorloopt.

Plaatsen RVS Babygraf

Tezamen met ouders en grootouders werd  het monument voor Lena geplaatst op haar babygraf. Het was op een koude maar heldere dag. De vader tilde het zware monument uit de auto en droeg het eigenhandig naar het babygraf. Eigenlijk een te zware last zowel letterlijk als figuurlijk. Na de plaatsing werden bloemen geplant en werden mooie steentjes, knuffels, kaarsen en een ingelijste foto neergezet.

Boekje totstandkoming

Na afloop ontvingen de ouders van Lena een mooi boekje over het tot stand komen van het RVS Babymonument. Met foto’s en teksten van de verschillende stadia van eerste schetsen tot plaatsing met de familie.

 

 

Wilt u meer informatie over Memorabel Grafmonumenten, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

 

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: Afscheidsmonument babygraf graf Grafmonument Rvs grafmonument