Infina Uitvaartzorg; liefdevolle ondersteuning in een moeilijke tijd.

Infina Uitvaartzorg; liefdevolle ondersteuning in een moeilijke tijd. Alberta is ook inzetbaar als spreker bij uitvaarten. Ze deelt met ons haar verhaal.

Naast mijn werk al uitvaartbegeleider ben ik ook spreker bij uitvaarten en kan ik dus uitvaartondernemers ontlasten in de drukke week voorafgaand aan de uitvaart.

Met familieleden kijk ik naar het leven van de overledene. Mijn voorkeur gaat uit naar gesprekken met verschillende familieleden die allemaal een andere relatie hebben met de overledene. Zo veel mogelijk verhalen vanuit verschillende perspectieven. Zodat er een goed beeld wordt geschetst.  Ieder heeft zijn of haar eigen rol binnen het gezin en daarom zijn of haar eigen beleving en waarheden.  Op basis van die verhalen schrijf ik een persoonlijke warme tekst die ik (of iemand van de familie ) voordraag tijdens de plechtigheid.

Als het In Memoriam met zorg wordt gemaakt en uitgesproken kan het helpend zijn om het verlies onder ogen te zien. Tevens kan het maken van een In Memoriam zorgen voor ordening. Het lijkt een beetje op het opruimen van je ouderlijk huis. Je laat dingen door je handen gaan die een verhaal hebben. Voor  de een  nietszeggend maar voor de ander van waarde. Je doet dingen weg en bewaart dat wat van waarde is. Zo is het ook met herinneringen, hoe pijnlijk soms ook. Probeer de pijnlijke herinneringen niet te vergeten maar geef ze een waardevol plekje.

 

Wil je meer informatie over Infina Uitvaartzorg, bezoek dan onze bedrijvengids, je vind hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid condoleance Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwkaart rouwverwerking uitvaart uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. uitvaartzorg urn