Op een intieme manier afscheid nemen

Op een intieme manier afscheid nemen, dat kan bij Rouwbus Direct. Robert Kool vertelt u meer over deze bijzondere en intieme manier van afscheid nemen.

Mijn naam is Robert Kool, eigenaar van Rouwcentrum Culemborg en Rouwbusdirect.nl

Het idee om met een soort van uitvaart bus te rijden is eigenlijk ontstaan nadat ik vroeger bij mijn ouders, die een taxibedrijf hadden, vaak met een volgwagen achter de rouwauto aanreed als chauffeur zijnde. Ik vond dat een naar idee, dat de overledene alleen in die auto lag en de nabestaanden erachteraan reden. Een afstand die men op dat moment wellicht nog niet wilt.

Vervolgens de aankomst op de begraafplaats of crematorium, nog eenmaal het bij elkaar komen en vervolgens het definitieve afscheid. Dus dacht ik aan dit idee, om het nog intiemer te maken door ‘samen’ met de overledene naar zijn/haar laatste rustplaats te gaan. Dit concept was er al met grotere bussen, maar nog niet met kleine bussen, die net zo intiem zijn, en door de afmetingen zeer wendbaar.

Ook had ik nog een ander scenario in mijn hoofd, zoals de genodigden, zij kunnen in ons rouwcentrum achterblijven, terwijl de naaste familie en de overledene met de bus vertrekt voor een laatste rit op maat.

Diverse ritten die me echt al bijgebleven zijn, zoals nog een keer onder de Arena door met het Ajax clublied door de speakers. Maar ook een mooie route door de Betuwe, wat altijd een vast fietsrondje was. Ook een markante man uit de hardrock scene, waarbij de muziek zo hard mogelijk moest, en de rit eindigde bij het favoriete café.

Hoe werkt het?

De overledene in de uitvaartkist, wordt via de achterzijde ingezet. De uitvaartkist staat naast 3 zitplaatsen. Boven de uitvaartkist is er ruimte voor bloemen. Er kunnen 8 personen meerijden in de rouwbus.

Voordelen

  • De nabestaanden blijven dichtbij de overledene tijdens de laatste reis
  • U hoeft zelf niet te rijden
  • Tijdens deze laatste reis blijft u dicht bij elkaar
  • Maximale privacy
  • U bepaalt de route

Benoem uw wensen en wij kijken wat er allemaal mogelijk is.

Voor meer informatie over Rouwcentrum Culemborg of over de Rouwbus Direct, neemt u eens een kijkje in de bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid begraafplaats begrafenis crematie laatste wens nabestaanden overlijden rouwvervoer