Verdriet is een wond die om te kunnen genezen aandacht nodig heeft.

Verdriet is een wond die om te kunnen genezen aandacht nodig heeft. Verdriet verwerken en beëindigen betekent onze gevoelens open en eerlijk onder ogen zien, ze volledig uiten en loslaten, verdragen en aanvaarden zolang het duurt om de wond te helen. Verlies en Rouwbegeleiding Henriette van der Poel deelt met ons haar verhaal.

Uit: Het Tibetaans boek van leven en sterven. Sogyal Rinpoche.

“We zijn bang, dat als we verdriet eenmaal erkend hebben we erdoor verpletterd worden maar het tegendeel is waar. Verdriet dat bewust ervaren wordt, lost op. Verdriet dat niet geuit wordt, is verdriet dat tot in het eindige voortduurt.”

Rouwbegeleiding is al lang niet meer wat het geweest was. Waar vroeger vooral veel werd gepraat (of juist niet), zijn er tegenwoordig veel meer tools beschikbaar om iemand in zijn of haar verwerkingsproces te ondersteunen. Ik bespreek samen met de cliënt wat past. Soms blijft het inderdaad bij praten maar het kan ook gebeuren dat zij reiki of voetreflexmassages toepast tijdens het verwerkingsproces.

De voetreflexmassages zijn aardend, rustgevend, stimuleert tot verwerking en is harmoniserend. De massage is gericht op het los maken van vastzittend verdriet. Hoe geaarder je bent, hoe groter het vermogen tot het verwerken van de gebeurtenissen. Vooraf wordt gekeken waar de behoefte op dat moment ligt en een intentie gezet die in de massage meegenomen wordt. Het is bijzonder hoeveel er energetisch gebeurt met de cliënt.

Daarnaast kan de cliënt thuis ook aan de slag met Lutografie©. Hiermee ga je creatief aan de slag met rouw. Je geeft vorm aan je verdriet en herinneringen krijgen een plek.

Waar je ook voor kiest, ruimte geven aan je verdriet geeft ruimte voor de toekomst.

 

Wil je meer informatie over Verlies en Rouwbegeleiding Henriette van der Poel , bezoek dan onze bedrijvengids, je vind hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid condoleance Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwbegeleiding rouwcentrum rouwcoach rouwkaart rouwverwerking uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn