Wat maakt een uitvaart persoonlijk? 3 trends

Wat maakt een uitvaart persoonlijk? 3 trends. Wil je de uitvaart voor iemand die je lief had nóg persoonlijker maken? Past een ‘standaard uitvaart’ niet bij de overledene? Steeds vaker kiezen nabestaanden ervoor om de uitvaart helemaal zelf te regelen. Zo ontstaat een dag die nog beter past bij de persoon waarvan je afscheid moet nemen.

Een uitvaart is tegenwoordig meer dan het laatste moment samen met familie en vrienden. Het leven van de overledene staat tijdens de uitvaart helemaal centraal. Daarom willen nabestaanden graag zelf de regie houden over deze dag en naar wens invullen. Uitvaartondernemers denken daarin graag met je mee. Wat maakt een uitvaart nog persoonlijker? Wij bespreken 3 trends.

 

1. De uitvaartkist

Het aanbod aan uitvaartkisten is groot. Er is keuze uit verschillende kleuren en modellen en elke kist kan op maat worden gemaakt. Ook uitvaartmanden en duurzame biologisch afbreekbare kisten worden vaker aangeboden. Alleen al de keuze voor een uitvaartkist is heel persoonlijk. Steeds vaker kiezen nabestaanden ervoor om met de kist iets bijzonders te doen. De uitvaartkist kan bijvoorbeeld beschilderd of beplakt worden.

 

2. De locatie

Een afscheidsdienst kan bijna overal plaatsvinden. Van een uitvaartcentrum tot een plek in de natuur, een strandtent, restaurant, je eigen huis of tuin of een bijzondere locatie waar de overledene graag kwam. De band die de overledene had met de locatie van de uitvaart maakt het afscheid nog persoonlijker.

 

3. De laatste rit

Voor het maken van de laatste rit is steeds meer mogelijk. Je kunt tegenwoordig kiezen uit verschillende soorten rouwvervoer. Unieke vervoersmiddelen zoals een rouwbakfiets, een traditioneel Volkswagen-busje, koets met paarden of kleurrijke limousine. Nabestaanden hebben ook de mogelijkheid om de overledene zelf naar de laatste rustplaats te vervoeren. Huur een auto waarvoor je geen rouwauto chauffeur nodig hebt en maak in alle privacy een laatste rit samen naar plekken vol herinneringen. Iedereen die ouder is dan 23 jaar mag een Chrysler Pacifica rouwauto zelf besturen.

De uitvaart is een belangrijk onderdeel van het rouwproces. Geef het een persoonlijke invulling, zodat het nog beter past bij de overledene en voor jou als nabestaande een dierbare herinnering wordt.

Voor meer informatie over persoonlijk rouwvervoer van Zelfrijden.com bezoek onze bedrijvengids

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis Chrysler Pacifica condoleance crematie Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist nabestaanden nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwauto rouwcentrum rouwkaart rouwvervoer rouwverwerking uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn verlies zelfrijden