Adieu – Rose van den Hurk

Gesponsord bericht

Adieu – Rose van den Hurk. Vorig jaar kreeg Rose de bijzondere opdracht om voor een verzorgingshuis Het Laar in Tilburg een beeld te maken. Een gedenkbeeld voor in de gezamenlijke hal zodat er voor iedereen uit het huis een plek zou zijn om samen te komen om te kunnen delen. Te delen in verhalen van en uit het hart over de bewoners die afgelopen tijden zijn weggevlogen. Het beeld draagt de naam “Adieu!”….een afscheidsgroet.

ADIEU!

Adieu

Het beeld herinnert allereerst aan de in Coronatijd overleden Laarbewoners. Maar tevens zal het vanaf nu gebruikt worden om bewoners te gedenken die overleden zijn.

Het gedenkbeeld is tot stand gekomen door een verdrietige periode tijdens de eerste lock-down in 2020. Bewoners van het verzorgingstehuis Het Laar kregen niet te horen wie er was overleden, daar konden zij alleen naar gissen. Een onmenselijke situatie dus.

Het beeld is speciaal voor Het Laar ontworpen en vervaardigd door de Nijmeegse kunstenares Rose van den Hurk. “Ik vond het een bijzondere opdracht en ik ben heel blij met het resultaat. Het beeld is geheel in brons gegoten en symboliseert het liefdevol loslaten en toch verbinding houden.” Ze vertelt ook nog: “Toen ik over dit project aan mijn moeder vertelde, kwam zijn meteen met een naam: ADIEU! En die is het nog geworden ook.”

Het beeld is te bewonderen op de muur naast de receptie bij de ingang van de Laarsuite.

Onderstaand twee foto’s waarbij het tot stand komen van het beeld goed in beeld wordt gebracht.

 

poces-adieu-rose

Rose-beeld-Adieu

 

Meer informatie over Rose van den Hurk, bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid gedenkbeelden Herinneringsproducten overlijden rouwen verlies