De Jong Gedenksteenonderhoud – Een 23-jarige ondernemer vertelt

Gesponsord bericht

De Jong Gedenksteenonderhoud – Een 23-jarige ondernemer vertelt. Sommige mensen zijn niet in staat om de gedenksteen van een dierbare optimaal te onderhouden. Lekkerkerker Roy de Jong neemt dit graag uit handen.

Het verhaal van Roy de Jong is bijzonder. Nadat zijn oma in maart 2021 naar haar laatste rustplaats werd gebracht, wierp de 23-jarige Lekkerkerker een blik op de begraafplaats en zag dat verschillende graven wel wat onderhoud konden gebruiken. 

“Dat triggerde me en bracht me op het idee om die taak op me te nemen. Vervolgens dropte ik mijn ideeën zo links en rechts en kwamen de eerste opdrachten al binnen, inclusief verzoeken om de vaak verweerde letters op de gedenkstenen opnieuw te schilderen en er – in het geval van een familiegraf – extra tekst bij te plaatsen. In eerste instantie kon ik dat niet zelf en besteedde ik dat deel van het werk uit aan een steenhouwer uit Noordwijkerhout. Met die man had ik al meteen een klik. Hij enthousiasmeerde me om een vakcursus te gaan volgen, zodat ik het schilderwerk voortaan zelf kon uitvoeren. Dat heb ik gedaan. Met succes. Daardoor kan ik mijn service verder uitbreiden.”

Compleet pakket

Inmiddels kan Roy de Jong een compleet pakket aanbieden op het vlak van grafverzorging: “Naast het schilderen en overschilderen van de grafopschriften, kunnen mensen mij ook inschakelen voor het rechtzetten van stenen, het lijmen van gebroken stenen, het bijplaatsen van extra opschriften en het onderhoud van bloemen, perkjes en grond op en rondom een graf. Het graveren besteed ik nog uit aan de steenhouwer in Noordwijkerhout. Het vervoer ervan en het terugplaatsen van de steen regel ik zelf.”

Omdat steeds meer mensen De Jong Gedenksteenonderhoud weten te vinden, besloot Roy de Jong verder te investeren in ruimte en materiaal. Zo opende hij onlangs een nieuwe loods in Krimpen aan de Lek en schafte hij een mobiele kraan aan, waarmee hij graven delft en sluit, onder andere in opdracht van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Marechaussee

De Jong, in het dagelijks leven fulltime werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee, maakt lange dagen, maar dat deert hem niet. “Mijn baan bij de Marechaussee geeft me de mogelijkheid om flexibel te zijn in de richting van mijn onderhoudswerkzaamheden. De reacties zijn heel positief. Dat geeft veel voldoening.”

Wilt u meer informatie over De Jong Gedenksteenonderhoud, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid begraafplaats gedenksteen gedenksteenonderhoud grafonderhoud grafsteen grafsteenonderhoud overlijden