Een uitvaartkoets met paarden

Gesponsord bericht

Misschien dat u denkt dat een uitvaartkoets met paarden uit het hedendaagse straatbeeld is verdwenen. Maar niets is minder waar. Steeds vaker maakt men gebruik van een andere manier van vervoer tijdens een uitvaart en wij vinden het prachtig!

Afstanden

Omdat de paarden tijdens een uitvaart in stap rijden zijn de afstanden die men met een koets en paarden kan overbruggen beperkt. De paarden stappen ongeveer 6 kilometer per uur. Zijn de afstanden erg groot dan is het mogelijk dat de overledene in de buurt van de begraafplaats op een locatie die daar voor geschikt is wordt overgezet in de uitvaartkoets en dat alleen het laatste gedeelte van de rit wordt gemaakt met de uitvaartkoets en paarden.

Bloemenkoets

In tijden van verlies, afscheid en verdriet geven bloemen troost en betuigen ze respect. De rouwbloemen die men bezorgd kiest men met veel zorg en respect voor de overledene. Op de dag van de uitvaart, tijdens het staatsie vervoer legt men de bloemen van de directe familie meestal op de kist en liggen de boeketten en kransen van de anderen rondom de kist of op het dak van de uitvaartkoets. Gaan er meer dan 10 rouwstukken mee tijdens de uitvaart dan kan men speciale bloemenkoetsen inzetten. Dit zijn open koetsen in de kleur van de uitvaartkoets en ingericht voor het vervoer van kransen en bloemenarrangementen.

Koetsen.nl – Jacob van den Broek heeft een ruime keuze aan koetsen voor een prachtig eerbetoon en waardig afscheid op de dag van de uitvaart. Wat de wensen van de overledene ook zijn zij helpen u er graag bij en denken met u mee. Bij Jacob van den Broek gaat het om het detail. Alles moet kloppen. Het huren van onze uitvaartkoetsen kan in heel Nederland.

Voor meer informatie over een uitvaartkoets met paarden van Koetsen.nl verwijzen wij u naar onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid begraafplaats begrafenis bloemen ceremonie crematie laatste wens nabestaanden overlijden rouwvervoer uitvaart wensen