Stichting Broederziel

Stichting Broederziel

Stichting Broederziel

Stichting Broederziel zet zich in om het verlies van een broer of zus (broer-zus verlies) onder de aandacht te brengen. Dit omdat in onze visie de impact van het broer-zus verlies in de samenleving te weinig erkenning krijgt.

Het verlies van een broer of zus

Het verliezen van een broer of zus door de dood kan worden ervaren als een zeer ingrijpende gebeurtenis in het leven. Behalve dat iemand wordt gemist die zo dicht bij staat is er ook verlies van het gezin waar iemand bekend mee was. Vaak gaat alle aandacht naar de ouders of de eventuele partner en kinderen van de overledene. En gaan broers en zussen als vanzelf zorgen voor de ouders en duwen hun eigen gevoelens weg. Met gevoelens als je alleen voelen, je verantwoordelijk voelen voor je ouders, aan de zijlijn staan of in het achtergebleven gat moeten springen als mogelijke gevolg.

Herkenning en Erkenning

Stichting Broederziel biedt een plek waar mensen met een verlieservaring van een broer of zus terecht kunnen. In de besloten Facebookgroep, Siblinggrief, wordt de mogelijkheid geboden om ervaringen te delen zodat je erkenning en herkenning vindt bij andere broers en zussen. Daarnaast bieden we door het jaar heen activiteiten om fysiek samen te komen en de verbinding te vinden in het gedeelde verlies.

Maatschappelijke aandacht

Stichting Broederziel wil dit verlies meer onder de aandacht brengen zodat broers en zussen niet langer aan de zijlijn staan en zij óók díe aandacht voor hun rouw krijgen waar zij zo behoefte aan hebben. Zodra de impact en de betekenis van het verlies van een broer of zus meer zichtbaar is, zal dit naar ons idee leiden tot een duidelijker plek voor de rouwende broer of zus in de samenleving als geheel.

Via verschillende kanalen te volgen

Stichting Broederziel vraagt aandacht, erkenning en herkenning voor mensen die in een rouwproces zitten om een broer of zus.

Website: www.stichtingbroederziel.nl

Besloten Facebookgroep: Siblinggrief

Facebookpagina: Stichting Broederziel

LinkedIn: Stichting Broederziel

Sfeer & Inspiratie

183168853_3913526162033744_5386452677614088035_n.jpg
Screenshot-2022-01-18-at-15.50.20.png
Vuurtoren-1.jpg
Hart-blad.jpg
Ik-mis-je.jpg

Reviews

Deel jouw ervaringen met Stichting Broederziel

Log in en schrijf een review
Inloggen

Beknopte informatie

Stichting Broederziel
Stichting Broederziel
0 reviews
Volg deze onderneming:

Delen

Contactpersoon

Marinka de Groot

Marinka de Groot

Neem contact op

Heb je een vraag, wil je een offerte aanvragen, een afspraak maken of gebruikmaken van onze diensten? Neem snel en eenvoudig contact met ons op via ons formulier.

Reviews

Deel jouw ervaringen met Stichting Broederziel

Log in en schrijf een review
Inloggen
Inspiratie

Relevante artikelen

Bekijk alle artikelen