Wat gebeurt er met mijn huisdier na mijn overlijden?

De liefde voor een huisdier kent geen einde, onvoorwaardelijke liefde. Wat gebeurt er met uw huisdier als u komt te overlijden? Waar kunt u rekening mee moet houden en wat zijn de mogelijkheden voor uw huisdier na uw overlijden. Wij leggen het u graag uit.

Er zijn maar weinig baasjes die iets geregeld hebben voor hun huisdieren. Dit zorgt er vaak voor dat na overlijden uw huisdier in een asiel wordt geplaatst. Dit kunt u natuurlijk voorkomen maar dan moet u het wel goed geregeld hebben. Het komt vaak voor dat de nabestaanden dit op zich nemen maar bij de meeste alleenstaande huisdier eigenaars worden ze toch naar het asiel gebracht.

 

Ga alvast opzoek naar een baasje die uw huisdier wilt adopteren.

Het komt soms voor dat één van uw naasten ervoor openstaan om uw huisdier te adopteren na uw overlijden. Ga langs al uw familie, vrienden en kennissen en maak dit bespreekbaar, op deze manier weet u meteen wat uw opties zijn en deze kunt u dan afwegen naar waar u zich het beste bij voelt. Wij raden u wel aan om duidelijk te maken dat het niet gaat om een tijdelijke oplossing maar dat dit voor altijd is, zolang uw huisdier leeft. In zulke situaties komt het vaak voor dat men “Ja” zegt maar dat er geen duidelijkheid is wat er precies moet gebeuren. Dit wilt u natuurlijk voorkomen, daarom is het belangrijk om vanaf het begin duidelijk te zijn.

 

Stel het nadenken over waar uw huisdier naartoe gaat niet uit.

Het is heel begrijpelijk dat u er niet over wilt nadenken maar denkt u eens aan uw lieve huisdier. Stel dat u komt te overlijden en er is niks voor uw huisdier geregeld, dan zou u daar toch geen rust in hebben? Heel veel mensen stellen dit uit omdat het toch gaat om een emotionele keuze. Er is maar een kleine groep mensen die hun keuze voor opvang van hun huisdier hebben vastgelegd. Voor veel mensen is de relatie met hun huisdier heel hecht. Het is daarom een verstandige keuze om dit vast te leggen in een officieel document.

 

Leg uw keuze wat betreft uw huisdier officieel vast.

Het komt vaak voor dat men een testament opgesteld heeft voor de nabestaanden na het overlijden. Naast zaken als de verdeling van een erfenis kunt u ook in uw testament uw huisdier opnemen. Het komt regelmatig voor dat familie, vrienden of kennissen uw huisdier opvangen maar als het niet officieel vastgelegd is kan dit toch voor problemen zorgen. Om deze misverstanden te voorkomen raden wij u aan om dit alsnog in een testament vast te leggen.

 

Kies voor een opvang bij een gastgezin.

U heeft ook de keuze om uw huisdier te laten plaatsen in een gastgezin. Hiervoor raden wij u wel aan om tijdig contact op te nemen met De Dierenbescherming. De Dierenbescherming zorgt ervoor dat uw huisdier in een veilige omgeving geplaatst wordt ,in een geschikt gezin, die helemaal bij uw huisdier past. Voor verdere informatie hierover verwijzen wij u naar www.dierenbescherming.nl.

Wilt u uw wensen betreffende uw huisdier vastleggen? Kijk dan eens naar onze Uitvaartkluis. Ook voor uw administratieve en financiële afhandelingen. Uw nabestaanden kunnen al uw wensen stap voor stap uitvoeren, scheelt een hoop tijd eer alles geregeld is en het neemt uw nabestaanden een grote zorg uit handen.

Geplaatst in categorie: Huisdieren Inboedel

Geplaatst in tags: Erfenis nabestaanden nalatenschap overlijden testament