Bloemen uitzoeken voor een uitvaart

Bloemen uitzoeken voor een uitvaart is een persoonlijke laatste groet die vrijwel iedereen doet. Tenzij er op de rouwkaart staat, “geen bloemen”. Alles is mogelijk met bloemen en iedereen doet dan ook zijn best hiermee iets persoonlijks bij te dragen aan de uitvaart. 

Bloemen bij een uitvaart die passen

Vroeger waren de traditionele bloemen zoals lelie’s en anjers de meest gebruikte bloemen bij een uitvaart. Tegenwoordig is dat anders. Alles is mogelijk en er zijn zoveel soorten bloemen. Nabestaanden hebben ieder voor zich te maken met verschillende emoties die zij met de overledene hadden. Deze kunt u heel goed door vertalen naar de kleur en de soort bloem waarvoor u kiest. Elke kleur en bloem heeft een betekenis. Dat maakt dat men zich tegenwoordig verdiept in welke bloem het beste bij hun past om als rouwboeket te geven bij een uitvaart. Bent u opzoek naar een speciale bloem voor een overleden dierbare, dan kunt u een kijkje nemen in onze Bedrijvengids, hier hebben we verschillende bloemisten staan die u hiermee kunnen helpen.

Bloemen als een troostboeket bij een uitvaart

Ook veel voorkomend is dat de nabestaanden een losse bloem meenemen naar een uitvaart. Deze bloem wordt dan op de kist gegooid wanneer deze zakt, in de kist gelegd als afscheid of aan de familieleden gegeven. In Engeland is het traditie dat de nabestaande een troostboeket krijgt van de gasten. Tegenwoordig zie je dit in Nederland ook meer voorkomen, wat een uitvaart extra bijzonder maakt. U zou kunnen kiezen om de lievelingskleuren te gebruiken van de overledene in het troostboeket. Op deze manier maakt u een uitvaart veel persoonlijker.

 

Bloemen bij een uitvaart verdelen als bedankjes bij de gasten

Tegenwoordig geeft men ook vaak bedankjes aan de gasten in de vorm van bloemen. Het taboe rondom de uitvaart wordt doorbroken en het wordt nu veel persoonlijker. Soms zijn er zo veel belangstellenden met zo veel bloemen dat er wordt gekozen om een gedeelte van de bloemen te verdelen onder de gasten als een bedankje. Zo krijgen ze een mooi aandenken mee aan een emotionele dag waar ze nog even op kunnen terugkijken. U kunt er ook voor kiezen om als bedankje, zaadjes voor bloemen te verdelen onder de gasten. U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een vergeet-me-nietje met een kaartje plus tekst. De gasten kunnen deze dan planten en men heeft een blijvende herinnering met mooie bloemetjes. Heel bijzonder!

 

 

Heeft u zelf al nagedacht over wat voor bloemen u wilt tijdens uw eigen uitvaart en waar men verder rekening mee moet houden? Wij hebben de Uitvaartkluis hiervoor ontwikkeld, waarin u uw uitvaartwensen kenbaar kunt maken. U kunt hier ook al uw administratieve en financiële handelingen vastleggen die na uw overlijden gedaan moeten worden. Dit neemt een hoop nazorg weg bij uw nabestaanden.

Geplaatst in categorie: Bloemen Uitvaart Uitvaartceremonie

Geplaatst in tags: begraafplaats begrafenis bloemen crematie uitvaart uitvaartceremonie