Welk bloemstuk is geschikt voor een uitvaart?

Als je bent uitgenodigd voor een uitvaart, kun je je afvragen: welk bloemstuk is geschikt voor een uitvaart? Kun je zomaar meenemen wat je mooi vindt of vraagt rouwbloemwerk toch om wat anders? Het belangrijkste is natuurlijk dat je de nabestaanden wil steunen, dat kun je uiten door een mooi bloemstuk mee te nemen. Wij geven je tips, want er zijn veel verschillende opties.

  • Wensen van de overledene en/of nabestaanden:

Je ziet het wel eens op de kaart staan: dat de overledene van witte of juist roze bloemen hield. Dit maakt de keuze alweer een stuk makkelijker. Je kunt dan gericht kiezen.  Ook wordt er wel eens aangegeven dat er affiniteit was met een specifieke bloemenwinkel of met specifieke bloemen. Allemaal zaken die de geschikte keuze voor een  rouwbloemwerk een stuk makkelijker maken. Soms wordt er ook gevraagd om losse bloemen die dan later op de kist gestrooid kunnen worden of aan de kist bevestigd kunnen worden.

  • Rouwkrans:

Een rouwkrans kennen we allemaal wel. Elk jaar hangt het koninklijke paar op de dodenherdenking een grote rouwkrans op. Dit is natuurlijk een behoorlijk formaat, maar deze zijn er ook in kleinere maten. Het is een bloemstuk in de vorm van een cirkel. Bij een uitvaart wordt een rouwkrans aan de muur gehangen of op de kist gelegd. Dit is een wat traditioneel rouwbloemwerk, maar het is zeker een geschikte keuze voor een bloemstuk.

welk bloemstuk is geschikt voor een uitvaart
Wat is een geschikte keuze voor een rouwbloemwerk?

  • Rouwboeket of rouwbloemstuk:

Het rouwboeket of bloemstuk is één van de bekendste vorm van bloemen voor een afscheid. Het wordt door een gespecialiseerde bloemenzaak vakkundig in elkaar gezet en is echt heel speciaal voor een afscheid. Familieleden, vrienden en overige naasten kiezen hier vaak voor. Het wordt op de kist gelegd of ernaast gezet en het geeft kleur en stijl aan een uitvaart. Meestal worden er mooie linten met een speciale boodschap aan bevestigd. De nabestaanden krijgen de linten en/of kaartjes als de rouwboeketten eenmaal verwelkt zijn. Als je je afvraagt welk bloemstuk geschikt is voor een uitvaart, dan is dit zeker een heel gangbare en goede optie.

  • Rouwkrans in de vorm van een hart:

Wil je echt je liefde betuigen aan de overledene en de nabestaanden? Dan zou je kunnen denken aan een rouwkrans in de vorm van een hart. Je kunt hierbij kiezen voor bloemen die dat gevoel van liefde versterken, zoals witte en rode rozen. Een rouwkrans in de vorm van een hart is net even anders dan een rouwkrans en kan voor de nabestaanden als heel persoonlijk worden ervaren. Je ziet regelmatig dat geliefden dit voor hun overleden dierbare laten maken, omdat zij dat een geschikte keuze voor een rouwbloemwerk vinden.

  • Planten:

Je ziet tegenwoordig ook steeds vaker planten voorkomen als mensen hun medeleven willen uitdrukken. Dat is ook zeker een geschikte keuze voor een rouwbloemwerk. Planten zijn duurzaam en kunnen na de begrafenis of crematie meegenomen worden door de nabestaanden. Als ze goed verzorgd worden, kan dit een mooie en blijvende herinnering zijn aan een mooie afscheidsdienst. Een bloemist of plantenwinkel kan jou adviseren over een geschikte plant voor een uitvaart.

  • Kunstbloemen:

Bij de vraag welk bloemstuk geschikt is voor een uitvaart zie je ook dat er steeds vaker gekozen wordt voor boeketten en rouwbloemwerken van kunstbloemen. Deze zijn duurzamer dan bloemen omdat ze lange tijd bewaard kunnen blijven. Hier zou je ook naar kunnen kijken.

  • Advies:

Als je wil weten welk bloemstuk geschikt is voor een uitvaart, is het verstandig om je door een gespecialiseerde bloemist te laten adviseren. Er zijn speciale bloemen die bijvoorbeeld langer houdbaar zijn of minder kwetsbaar. Ook weten lokale bloemisten vaak goed wanneer een rouwbloemwerk het beste bezorgd kan worden bij een uitvaartlocatie. Het is dan dus ook van belang een vakbloemist om advies te vragen, zodat jij zeker weet dat je de beste keuze voor een rouwbloemwerk maakt.

 

Een mooi rouwbloemwerk voor een afscheid vraagt dus wel om wat overwegingen, als je je afvraagt welk bloemstuk geschikt is voor een uitvaart. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je een mooi eerbetoon aan de overledene wil brengen en de nabestaanden troost wil bieden. Op onze site vind je vakbloemisten die gespecialiseerd zijn in rouwstukken. Neem dan ook eens een kijkje welke bloemisten op onze site bij jou in de buurt zitten.

Geplaatst in categorie: Artikelen Bloemen

Geplaatst in tags: afscheid afscheidsbloemen begrafenis bloemen condoleance crematie Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist nabestaanden nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwbloemen rouwcentrum rouwkaart rouwkrans rouwstuk rouwverwerking uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn verlies