Catering bij een winteruitvaart

In dit artikel geven we je tips voor catering bij een winteruitvaart. We kunnen niet bepalen wanneer iemand komt te overlijden. Alhoewel de statistieken wel aangeven dat er meer mensen in de wintermaanden overlijden dan in de zomermaanden! Tegenwoordig zijn de gerechten bij een winterafscheid of zomeruitvaart niet meer het standaard kopje koffie en plakje cake. Er is tegenwoordig veel mogelijk. Wat serveer je nu eigenlijk eerder bij een uitvaart in de winter?

  1. Comfortfood is altijd goed. Als het koud is, en je hebt misschien net in de kou de overledene naar zijn/ haar laatste rustplaats gebracht, vind je het waarschijnlijk lekker om iets warms te eten of aan te bieden. Warme gerechten of hapjes geven een troostrijk gevoel, zeker als je in de rouw bent. Een catering bij een winteruitvaart kan bestaan uit soep, stamppot of warme hapjes zoals bitterballen, saucijzenbroodjes of kaashapjes uit de oven. Tegenwoordig is er een ruime keuze!
  2. Seizoensgebonden: Jouw lichaam gedijt goed bij producten uit het seizoen. Zo zal je voor gerechten bij een winterafscheid ingrediënten kunnen gebruiken als pompoen, cranberry’s en lekkere verwarmende kruiden. Hoe beter je eet, hoe beter het is. Vooral in tijden van verdriet moet je goed voor jezelf zorgen.
  3. Hou de loop er in. Met een buffet heb je altijd de juiste keuze. Je kunt van alles neerzetten en mensen kunnen zelf kiezen. Er ontstaat ook een situatie waarin mensen wat meer lopen. Dat is fijn, want zo spreek je elkaar sneller aan en heb je meer mogelijkheden om nog even met elkaar te praten over de begrafenis of crematie, of elkaar te troosten onder het genot van een hapje. Houd bij het buffet rekening met tip 1 en 2 en je zit altijd goed als het gaat om gerechten bij een winterafscheid.
  4. Warme dranken voor iedereen. Warme drankjes doen het eigenlijk altijd wel goed, óók in de zomer. Iedereen lust wel een kopje koffie of kopje thee. Bij de catering voor een winteruitvaart kun je ook nog wel wat keuze toevoegen. Wat te denken van een heerlijke kop warme chocolademelk, al dan niet met een toef slagroom erop? En wil je echt even uitpakken? Dan kun je de bezoekers een heerlijke Glühwein aanbieden. Het mag best een beetje bijzonder, het is hoe dan ook de viering van iemands leven.
  5. Dieetwensen bij nabestaanden. Het is altijd goed om rekening te houden met allergieën bij mensen die afscheid komen nemen. Of je nu catering voor een winteruitvaart of zomeruitvaart regelt: kijk of er voor ieder wat wils is. Er zijn wellicht mensen die vegetarisch of veganistisch eten of mensen met een lactose- of glutenintolerantie. Je wil iedereen de mogelijkheid geven om wat lekkers te eten of te drinken.

Catering bij een winteruitvaart
Catering bij een winteruitvaart vraagt om troostende, warme gerechten en hapjes.

 

Zoals we al eerder zeiden: er is tegenwoordig heel veel mogelijk qua catering bij een uitvaart. De meeste cateringbedrijven kunnen jou hier ook goede tips voor geven. Zij weten alles over gerechten bij onder andere een winterafscheid.

Ben je opzoek naar een cateraar die je hiermee kan helpen? Klik hier voor de ondernemers waar wij mee samenwerken. Ze helpen je graag verder.

Geplaatst in categorie: Artikelen Catering Inspiratie Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid catering condoleance Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwkaart rouwverwerking uitvaart uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn