Blooming Ashes – Een herinnering vastleggen in interieurobjecten

Blooming Ashes – een herinnering vastleggen in interieurobjecten. Blooming Ashes maakt prachtige interieursieraden, gemaakt van as van uw overleden dierbaren. Unieke handgemaakte porseleinen gedenkobjecten. Daphne Hagendoorn vertelt u graag over haar werk.

Het mooiste aan de objecten die ik mag maken voor Blooming Ashes is dat ik voor nabestaanden een bepaalde herinnering en een emotie mag vastleggen in interieurobjecten van porselein. Al mijn objecten komen in samenspraak met de nabestaanden tot stand. Zij vertellen mij wat hun wensen zijn. Dat wat voor hen bijzonder is. Soms krijg ik ook wat te horen over degene aan wie de objecten een herinnering en een eerbetoon zijn. Ook vraag ik altijd van welke kleuren zijzelf of hun dierbaren houden zodat ik de emotie en het gevoel zo mooi mogelijk kan vastleggen.

Vaak zie ik de nabestaanden niet in het echt. Door de afstand is dit vaak niet mogelijk en het meeste gaat daarom via e-mail. De as ontvang ik vaak via de post en de objecten verstuur ik ook vaak per post. Deze pak ik uiteraard zorgvuldig in. Via e-mail informeer ik mijn klanten in de tussentijd waar het object in het maakproces is. Ik vind het namelijk echt belangrijk dat de nabestaanden zich betrokken voelen in het proces. Zodat zij echt het gevoel krijgen dat het een object van hen is. Ik ben alleen de maker, de vertaler van een bepaalde herinnering, die deze herinnering op de meest zorgvuldige manier aanvoelt en vertaalt.

Vanaf moment één betrokken zijn en je op je gemak voelen bij mij en de objecten die ik maak voor nabestaanden zijn het allerbelangrijkst. Wat voor mij het meest waardevol is aan wat ik doe is dat ik mensen een bepaalde rust kan bieden. De reacties van de nabestaanden als ze de objecten hebben ontvangen zijn voor mij het meest waardevol. Zo heb ik één keer voor een mevrouw 2 grote schalen mogen maken, één voor haar en één voor haar zus. Eindelijk na 30 jaar kon ze de as een bestemming geven die haar de rust gaf om de rest van de as uit te strooien. Een gedeelte van de as en de herinnering aan haar ouders zijn nu samen verwerkt in een object waar ze met een warm gevoel van herinnering aan terug kan denken.

Soms komen de mensen natuurlijk ook langs in mijn atelier, dan kunnen ze de diverse mogelijkheden in het echt zien en voelen en vaak is de keus dan snel gemaakt. Het gaat tenslotte om het gevoel, het moet goed voelen. Het ophalen van de objecten is vaak een emotionele gebeurtenis. Op het moment dat ze het object met de as van hun dierbaren vasthouden zie ik vaak dat mensen over de objecten aaien terwijl ze tranen in hun ogen krijgen. Het is dan meestal stil en na een tijdje zeggen ze, “wat mooi, precies hoe ik het graag wilde”. Zelf word ik dan ook altijd een beetje emotioneel. Dat gevoel van nabestaanden dat is waar ik het voor doe.

Wilt u meer informatie over het prachtige en originele werk van Daphne, bezoek dan onze bedrijvengids.

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid asverwerking crematieas Herinneringsproducten laatste wens nabestaanden overlijden