Het Uitvaarthuys in Noordwijkerhout

Gesponsord bericht

Het Uitvaarthuys in Noordwijkerhout. Altijd bezig om te vernieuwen en de nabestaanden nog meer tot dienst te zijn gedurende de dagen van het afscheid. Anneke Beunder heeft de opleiding gedaan voor uitvaartspreker en ritueelbegeleider. Zij vertelt u graag meer over de ontwikkelingen waar zij mee bezig is.

Ik kan het afscheid nog meer inhoud geven, door bijvoorbeeld een mooi levensverhaal te schrijven, een gedicht voor te lezen voor dat we het huis verlaten, rituelen tijdens de dagen van het afscheid en tijdens de uitvaart.

Een ritueel kan een eigengemaakt gedicht van mij zijn tijdens het sluiten van de kist en dat nabestaanden zelf de kist sluiten met knoppen. Het is een heel belangrijk ritueel, het is tenslotte de laatste keer dat de nabestaanden de overledene zien.

Zo kwam ik op het idee om eigen kist knoppen te maken. De kistknop met een hart is al klaar. Er worden nog vlinders, tulpen en rozen gemaakt. Ze kunnen worden beschilderd of ze zijn geglazuurd in verschillende kleuren. De knoppen kunnen op de kist blijven of eraf worden gehaald en op een herinneringen doosje worden gezet. In het doosje kan as worden gedaan en er is ruimte om een kaarsje te plaatsen. Maar er zijn nog heel veel andere mogelijkheden wat je met de kistknoppen kunt doen.

Het is een project in ontwikkeling en dat is Het Uitvaarthuys ook, we zijn tenslotte altijd in ontwikkeling.

 

Wilt u meer informatie over Het Uitvaarthuys in Noordwijkerhout – Anneke als uitvaartspreker / ritueelbegeleider of over de kistknoppen bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid kistknoppen overlijden ritueelbegeleider uitvaartceremonie uitvaarthuys uitvaartritueel uitvaartspreker