Inze Meijer Make-up Artist

Inze Meijer Make-up Artist. Je neemt maar één keer voor het laatst afscheid! Het is zo belangrijk dat je als nabestaande de overledene ziet zoals deze was tijdens het leven. Dit is de reden dat Inze Meijer zich jaren geleden is gaan specialiseren in post mortale make-up.

Mijn naam is Inze Meijer en ik ben al meer dan 30 jaar make-up artist. Sinds 2008 heb ik ook de specialisatie postmortale make-up aan mijn dienstenpakket toegevoegd.

Waardig afscheid nemen

Het is zo belangrijk dat je als nabestaande de overledene ziet zoals deze was tijdens het leven. Nadat mijn vader overleed door een ongeluk, heb ik hem op gevoel mooi gemaakt voor ons laatste afscheid van hem. Dit inspireerde mij om dit ook voor anderen te gaan doen. Dit is de reden dat ik mij ben gaan specialiseren in post mortale make-up.

 

Een postmortale make-up vraagt om uiterst zorgvuldige technieken


Met de juiste technieken zorgt de postmortale make-up voor een natuurgetrouwe uitstraling. Deze zorghandeling vereist naast vakkennis ook specifieke kleur- en materialenkennis. Ik beheers verschillende technieken om de tekenen van overlijden te camoufleren.

 

Een mooie herinnering met natuurlijke camouflage make-up


Een goed voorbeeld daarvan is de ‘no make-up look’. Het is een onzichtbare, zo natuurlijk mogelijke vorm van verzorging, die zowel bij de man en de vrouw wordt toegepast. Hierbij wordt de sterk verkleurde huid gecorrigeerd en gecamoufleerd. Denk aan de huid weer wat kleur geven en onderkoelde lippen wat  ‘warmer’ maken. Deze vorm van make-up is vooral bedoeld om het vaak wat ‘afschrikwekkende’ effect van het overlijden te camoufleren en zo een natuurlijk laatste herinneringsbeeld te krijgen.

Wilt u meer zien van het werk van Inze Meijer, bezoek dan onze bedrijvengids.

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: Laatste zorg overlijden post mortale make-up postmortale zorg