Romy van der Wiel Uitvaartzorg – Ik doe het anders!

Gesponsord bericht

Romy van der Wiel Uitvaartzorg – Ik doe het anders! Romy haar grote drijfveer in haar werk als uitvaartbegeleider is om het anders te doen dan het traditionele. Zij wil nabestaanden keuzemogelijkheden bieden, zodat ze gaan nadenken over wie de overledene was en wat hij of zij voor hen is geweest en heeft betekend.

Tijdens de dagen na het overlijden tót de uitvaart loop ik een stukje mee op het levenspad van de familie. Ik heb tijd én aandacht voor persoonlijke wensen en respecteer gewoontes en tradities. Vooral tijd is erg belangrijk, dat brengt rust. Veel nabestaanden weten niet dat ze 6 werkdagen hebben om iemand te begraven of te cremeren.

Het afgelopen jaar heb ik gemerkt hoe belangrijk dit is. Nabestaanden zijn kwetsbaar en hebben verdriet en in de hectiek van de eerste dagen na overlijden lijken ze soms lamgeslagen. Maar, ze hebben genoeg ideeën over de uitvaart van hun dierbare, als je ze er maar attent op maakt.

Een tijdje geleden verzorgde ik de uitvaart van iemand die jarenlang vrijwilliger was geweest voor een stichting voor slechtziende mensen. Hij reed hen in een busje naar de dagbesteding. Daarnaast was deze man altijd zeer sportief geweest. Ik heb de familie gevraagd na te denken over het rouwvervoer: in een traditionele rouwauto of bijvoorbeeld met een bakfiets. De volgende dag vroegen ze of hun vader ook in het busje van de stichting vervoerd mocht worden en of een kleinzoon het busje mocht besturen en een aantal kleinkinderen met opa mee mochten rijden. Ze hebben het direct geregeld en wat waren ze trots om hun vader en opa in ‘zijn’ busje naar het crematorium te rijden!

Verder gaan bij stilstaan, nabestaanden aanzetten tot nadenken, zodat er prachtige momenten ontstaan.

Wilt u meer informatie over Romy van der Wiel Uitvaartzorg, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

 

 

 

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis crematie nabestaanden overlijden rouwvervoer uitvaart uitvaartbegeleider uitvaartceremonie uitvaartzorg