Alieke van Bergen

Hoogeveen https://aliekevanbergen.nl 06 17 958 944

 • Mijn diensten

  Uitvaartspreekster
 • Mijn diensten

  Gesprek bij leven
 • Mijn diensten

  Ceremonie
 • Mijn diensten

  Rouwmassage
 • Mijn diensten

  Stervensbegeleiding
 • Mijn diensten

  Liefdevol aanraken
Beschrijving

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Met oprecht medeleven wens ik jou en je familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Hoewel de dood onvermijdelijk verbonden is met het leven, maakt dit het verlies van een dierbare niet minder pijnlijk. De wereld lijkt even stil te staan en het is aan jou en je naasten om dit verlies in het leven te verweven. Daarbij kan een liefdevol afscheid, met een toespraak die recht doet aan je dierbare, troost en kracht bieden om verder te gaan.

Het verhaal

Onvermijdelijk rijst de vraag wie het woord zal voeren, wie het verhaal zal schrijven om het bestaan van degene van wie je houdt te eren. Maar hoe geef je als familie of nabestaande woorden aan je verdriet en verlies?

Als uitvaartschrijver en spreker kan ik je helpen met het beschrijven van familieherinneringen, gevoelens, gedachten en ervaringen, en deze omzetten in een levensverhaal, een In Memoriam tijdens de afscheidsplechtigheid.

Misschien kan ik ook helpen bij het vormgeven van het verhaal, zodat je zelf kunt spreken. Of heb je een eigen bijdrage in de vorm van een gedicht, brief of iets anders persoonlijks dat je wilt verwerken in de ceremonie? Ook daarbij help ik graag.

Tijdens het familiegesprek praten we over wat jullie voor elkaar hebben betekend, wat het leven samen waardevol heeft gemaakt, waar jullie samen veel plezier aan hebben beleefd, maar ook wat het meest gemist zal worden of welke pijn er wordt gevoeld door wat er niet is geweest. Een persoonlijk verhaal over leven en dood.

Ik kan ook ondersteunen bij het bepalen van wat het belangrijkst is en wat beter weggelaten kan worden. Zelfs als de situatie complex is en er minder goed contact is tussen familieleden.

Het gesprek kan indringend zijn, waarbij tranen mogen vloeien en een lach welkom is. Een afscheid met diepgang waar een familie met warme herinneringen aan kan terugdenken.

Mijn naam is Alieke van Bergen

Uitvaartschrijver & spreker                                                                                                                                                                        Begeleider rouwceremonies

Kijk voor meer informatie op: https://aliekevanbergen.nl

Eigenschappen
 • Alieke van Bergen

  Ik sta klaar voor u en uw naasten.
 • Telefonisch bereikbaar

  06 17 958 944

Ervaringen met Alieke van Bergen

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gun je jouw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na jouw overlijden? Je kan bij ons jouw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.