Cocon Benelux

Dongen https://coconbenelux.com/ +31 6 41 51 71 25

 • Een eivormige capsule

  Stijlvol en mooi
 • Materiaal

  Volledig biologisch afbreekbaar
 • De Capsula Mundi

  Je plant nieuw leven
Beschrijving

Het leven eindigt nooit

Hoe mooi is het om je dierbare overledene terug te brengen naar de aarde en “nieuw leven” te planten? Een plek te hebben waar bladeren zachtjes bewegen, kleurrijke bloesems in de lente verschijnen en geurige bloemen in de zomer…

Waar vogels neerstrijken op de takken en je elk jaar de groei van iets prachtigs ziet. Je kunt de boom omarmen en het gevoel hebben dat je je gemiste dierbare persoon omhelst.

Hoe mooi is dat? Dit is mogelijk met de Capsula Mundi. We benaderen de dood op een andere manier. De Capsula Mundi is een eivormige capsule. Stijlvol en mooi. Gemaakt van volledig biologisch afbreekbaar materiaal, waarin onze overleden dierbaren worden begraven. De Capsula wordt gevuld met de as van de overledene en vervolgens als een zaadje in de aarde begraven. Een boom, gekozen tijdens het leven door de overledene, wordt erboven geplant en dient als een herdenking aan de overledene en als een erfenis voor het nageslacht en de toekomst van onze planeet.

Familie en vrienden zullen voor de boom blijven zorgen naarmate deze groeit.

Je plant nieuw leven

In onze huidige cultuur zijn we vaak ver verwijderd van de natuur. We leven in een haast en zijn gericht op tijd en geld. Dood wordt vaak behandeld als een taboe.

Wij geloven dat deze onvermijdelijke overgang, het sterven, zo betekenisvol is en niet het einde betekent. Het is het begin van een weg terug naar de natuur. Geïnspireerd door deze overdenkingen is de Capsula Mundi gecreëerd, met gebruik van 100% ecologische materialen en universele levenssymbolen, zoals het ei en de boom.

Ben je benieuwd geworden en wil je meer informatie? Klik hier.

Eigenschappen
 • As van de overledene

  Zaadje in de aarde
 • E-mail

  info@coconbenelux.com
 • Leverbaar

  In heel Benelux
 • Telefonisch bereikbaar

  Bel: 06 41 51 71 25

Ervaringen met Cocon Benelux

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gun je jouw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na jouw overlijden? Je kan bij ons jouw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.