Echt Aniek

Arnhem https://www.echtaniek.nl 06 53 451 679

 • Echt Aniek

  Holistisch therapie
 • Echt Aniek

  Acces Facelift
 • Echt Aniek

  Rouw en verlies begeleiding
 • Echt Aniek

  Acces Bars
 • Echt Aniek

  Reikie
Beschrijving

Mijn naam is Aniek van den Brand (1979) en ik woon in de groene omgeving van Arnhem Zuid. Hier woon ik samen met mijn partner, dochter en mijn hond Beer. Door bewust te verstillen en te vertragen, te luisteren naar wat mijn lichaam en hart mij vertellen, te handelen naar mijn wel bevinden en hierin direct mijn omgeving mee te nemen, leef ik vanuit wie ik ben, van binnen uit.

Mijn reis naar echt Aniek

Onopmerkzaam als ik was, had ik mijn sensitiviteit weten weg te stoppen. Dit wegstoppen had ik zelfs tot een ware kunst verheven.

Maar vaker en vaker kwamen er ervaringen op mijn pad. Ervaringen die ik nu als uitnodigingen kan zien om mezelf nog beter te leren kennen en erkennen. Want ja, iedere keer bleef ik vechten tegen die ervaringen van mijn gevoel. De grootste tegenstander was ik zelf.

Maar dat vechten, die hoofdpijn, die knoop in mijn maag, die groter werd, Het leidde ertoe dat ik in het weekend kortaf en volledig uitgeput op de bank in elkaar zakte.

Om toch mijn masker weer op te zetten en mezelf bij elkaar te rapen voor wat gezelligheid. Plezier wat ik in mijzelf niet meer kon beleven. Mijn lach bereikte mijn ogen niet meer. Daarbij was de vrolijkheid geforceerd en werd mijn gedrag stijver.

Waarom mezelf anders voordoen dan dat ik mezelf al jaren voelde? Wat maakte dat ik woorden en verdriet er niet liet zijn en mijn tranen inslikte? Wat maakte toch dat mijn gevoel er in mijn beleving niet toe deed? Wat maakte dat ik de schuld buiten mijzelf legde als ik zo leeg vanaf het werk naar huis kwam? Mijn ingeslikte tranen sloeg ik op en uitte zich in fysieke klachten.

Na meerdere verlieservaringen in verschillenden fasen in mijn leven durfde ik het aan de regie te pakken en de verantwoordelijkheid te nemen mijzelf en al mijn krachten te herkennen, te doorzien, te beleven en Echt Aniek te zijn. Ik ben ik op zoek gegaan naar meer balans in mijn leven, rust en mijn ware essentie vanuit het hoofd terug naar het hart! Hart-werken dus!

Mijn ervaring & kennis

Sinds mijn kennismaking met de kracht van de universele levensenergie van Reiki meer dan 25 jaar geleden, heb ik deze intentie tot doorgeven van deze energie opgefrist. De helende werking heb ik bij mezelf maar vooral bij mijn omgeving vaak mogen ervaren. Variërend van directe verlichting bij buikpijn, inzicht bij vastlopen in steeds dezelfde neerwaartse gedachten en patronen tot juist jezelf écht neer te kunnen zetten bij bijvoorbeeld een presentatie of sollicitatie.

Meer en meer ontdekte ik hoe mijn behandelingen en gesprekken de klachten van mensen doen verminderen en ze hun kracht leren in zien, deze kracht neer te zetten en positief te gebruiken. Rust, opluchting, pijn en ogen die weer stralen en weten wat ze te doen hebben.

Met al mijn ervaringen en kennis die ik in het leven heb opgedaan als mens en moeder en met mijn ervaringen in werkveld van het (voortgezet) speciaal onderwijs waar ik veel in mijn hoofd zat als teamleider, intern begeleider en projectmanager.
Met deze ervaringen en de opleidingen tot holistisch therapeut, Reiki Master en rouwbegeleider wandel ik graag met je mee. Want eerlijk…
Wat betekent het voor jou? Wanneer jij weer in balans en vanuit jouw essentie leeft? Welk effect dit heeft op je dierbaren en hoe jouw omgeving hierin mee verandert?
Voel jij dat het tijd is voor een duurzame aanpak van jouw klachten en vraagstukken waarbij je echt stappen zet omdat de oplossing diep vanuit jezelf komt, vanuit jouw ziel? Je kunt pas succesvol zijn voor jezelf, je gezin en je werk als jij goed voor jezelf zorgt, lekker in je vel zit en de juiste keuzes maakt.

Rouwerkenning –  rouwbegeleiding

Rouw, wie heeft er niet mee te maken gehad? In het leven maken we het allemaal mee, verliessituaties. Wat is het toch, het taboe op rouw en verliessituaties? Hoe je rouw beleeft en hier mee om gaat , is voor iedereen anders.
Rouw beslaat een groot spectrum van verlies. Aan verlies is onlosmakelijk rouw verbonden.

Verlies en rouw komen bijvoorbeeld voor in:

 • de zin en plezier van het leven verliezen
 • je nieuwe leven na een ziekbed bv hartfalen of epilepsie
 • de scheiding van ouders of juist van je partner
 • verlies van een baan of
 • ben je ongewenst kinderloos…maar zeker ook
 • de dood

Rouw erkenning, een bewust gekozen woord.
Wat zijn jouw ervaringen in rouw?
Hoe ging jij hiermee om?
Erkende jij je fysieke, mentale en of emotionele klachten of….mocht je wellicht van jezelf of je omgeving je zelf verharden?
Negeerde je jouw klachten? En hield je jij jezelf groot ook als je jezelf aankeek in de spiegel?
In mijn eigen leven heb ik diverse rouwvormen meegemaakt. Deze ervaringen zet ik graag voor jou in, zodat je weet dat je niet alleen bent hierin. Samen gaan we op weg in de rouw- en verliesbegeleiding.

 

Rouw- en verliesbegeleiding in praktijk

Met een holistische kijk begeleid ik jou in een vorm van gesprektechnieken.
Bijvoorbeeld het ophalen van herinneringen, vertellen wat  voelt, waar je dit voelt en deze te uiten. Samen zoeken we naar tools om ook open op te treden in je omgeving rondom jouw rouw. Mijn holistische oordeelloze begeleiding zet je weer met beide benen op de grond, waarbij ik je ondersteun om je gevoelens er te laten zijn en het leven weer op te pakken.

Eigenschappen
 • Aniek van den Brand

  Ik begeleid u graag in moeilijke tijden.
 • Telefonisch bereikbaar

  06 53 451 679

Ervaringen met Echt Aniek

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gunt u uw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na uw overlijden? U kunt bij ons uw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.