Wade-zacht

0 reviews
Wade-zacht

Wade-zacht

Welkom bij Wade-zacht

Textielkunstenaar Rita Berghuis-Ensing maakt zachte wollen waden. De waden hebben een warme uitstraling met een effen binnenzijde, bijvoorbeeld in blauwgroen, roodpaars of zachtgroen. Aan de buitenkant zijn organische vormen aangebracht. Elke wade is uniek. Rita heeft altijd een kleine voorraad ter beschikking. U kunt ook een wade of een opbaardeken laten maken in door u gewenste kleuren. Aarzel daarom niet om contact met Rita op te nemen om uw wensen omtrent de aanschaf van een wade te bespreken of om een wade te bestellen.

Direct beschikbare waden

Rita vertelt over Wade-zacht het volgende: ‘Ik maak waden waarin mensen opgebaard en begraven of gecremeerd kunnen worden. De eerste keer dat ik een wade maakte was voor mijn zwager. Hij is inmiddels overleden. Hij is begraven in een wade. Dat was een unieke gebeurtenis. Allereerst omdat het mijn eerste wade was, vervolgens omdat het familie was en ook omdat dit het startpunt was voor mijn onderneming Wade-zacht.

Ik ben begonnen met waden maken, omdat het volgens mij een mooie manier is om dierbaren in op te baren en te begraven of te cremeren. Het bevordert een hele natuurlijke manier van afscheid nemen. De aanraakbaarheid neemt toe. Ik hoop dan ook dat afscheid nemen verzacht wordt door mijn warmgekleurde dekens. Het liefst zou ik willen dat mensen mijn dekens al bij leven gaan gebruiken als een warme deken op de bank bijvoorbeeld.

Ik maak nog veel meer producten van textiel. Die kunt u vinden op www.ritaberghuis.nl. Kijk daar maar eens. 

Naast mijn kunstwerken die vanuit een innerlijke behoefte ontstaan, werk ik graag in opdracht. Bijzondere kledingstukken als trouwjurken, stola’s voor predikanten, antependia (altaarkleden), maar ook gehaakte knuffels voor mijn kleinkinderen. Van die laatste zijn de haakpatronen beschikbaar.

De stap om waden te gaan maken was voor mij heel vanzelfsprekend. Die vloeide voort uit het maken van quilts en het experimenteren met textiele technieken. Ik ontwikkelde dan ook een uniek procedé om mijn waden te kunnen maken. Het is een arbeidsintensief proces, dat zo’n 15 tot 20 uur in beslag neemt. Ik houd van elke stap in dat proces. Een mooi moment is het uitpakken van een wade na het natvilten, omdat het elke keer weer een verrassing is hoe het vilten is verlopen. Elke zachte soepele wade van Wade-zacht is dan ook een uniek product.

De waden en opbaardekens die u hierboven ziet afgebeeld, zijn daar enkele voorbeelden van. Ik heb altijd een kleine voorraad ter beschikking. Wanneer u zelf een speciale wens hebt, kunt u ook een wade of een opbaardeken laten maken, bijvoorbeeld in kleuren die u mooi vindt. Aarzel daarom niet om contact met mij op te nemen om uw wensen omtrent de aanschaf van een wade te bespreken of om een wade te bestellen.’

Wenst u extra informatie? Aarzel niet om onze website te bezoeken of vrijblijvend contact met mij op te nemen.

Sfeer & Inspiratie

Screenshot-2024-03-17-at-18.49.54.png
Screenshot-2024-03-17-at-18.49.34.png
Screenshot-2024-03-17-at-18.49.46.png
Screenshot-2024-03-17-at-18.49.25.png

Reviews

Deel jouw ervaringen met Wade-zacht

Log in en schrijf een review
Inloggen

Beknopte informatie

Wade-zacht
Wade-zacht
0 reviews
Volg deze onderneming:

Delen

Contactpersoon

Rita Berghuis-Ensing

Rita Berghuis-Ensing

Neem contact op

Heb je een vraag, wil je een offerte aanvragen, een afspraak maken of gebruikmaken van onze diensten? Neem snel en eenvoudig contact met ons op via ons formulier.

Reviews

Deel jouw ervaringen met Wade-zacht

Log in en schrijf een review
Inloggen