Ganga Visardjan

Den Haag https://www.ganga-visardjan.nl 06 87 097 163

 • Ganga Visardjan

  Ophalen van het as in Nederland
 • Ganga Visardjan

  Vliegreis met KLM
 • Ganga Visardjan

  Kerkdienst
 • Ganga Visardjan

  Pandiet (priester)
 • Ganga Visardjan

  Videograaf (inclusief beeldmateriaal)
Beschrijving
Welkom bij Ganga Visardjan!

Wij van Ganga Visardjan zijn er voor de mensen die de wens hebben om in de Ganges (India) te worden uitgestrooid, maar niet de middelen hebben. Wij willen er zijn voor de nabestaanden die de wens van hun dierbaren respecteren, maar ze zelf wellicht niet in de gelegenheid zijn om het te doen, het kan zijn door werk of andere (gezondheid) redenen. Ganga Visardjan geeft al deze nabestaanden de zekerheid dat wij het as uitstrooien in de Ganges. De gehele kerkdienst met as verstrooiing zal gefilmd worden met de foto van uw dierbare overledene erbij. Na de kerkdienst zullen wij deze film op een USB stick overhandigen aan de nabestaande(n) zodat ze een blijvende herinnering hebben van hun dierbare.

Op het eiland Bali wordt het Hindoeïsme ook gepraktiseerd, ik verzorg ook de laatste reis van uw dierbare naar dit prachtige eiland.

De vijf elementen bij een Hindoestaanse crematie
Hindoes geloven in de twee-eenheid van lichaam en ziel. Naast Hindoestanen zijn er vele spirituele mensen uit diverse culturen die hier ook in geloven. Voor hun ben ik er ook.

Na de dood verlaat de ziel het lichaam om een ander stoffelijk omhulsel te vinden of om te worden opgenomen in Brahm.

Het verlaten lichaam moet zo snel mogelijk terug naar de oerbron met de vijf elementen:

 • Water
 • Vuur
 • Aarde
 • Lucht
 • Ether

Alle elementen

Alle elementen spreken eigenlijk voor zich. Alleen Ether is nogal lastig te omvatten. Ether vertaald zich ook wel in leegte, ruimte, geest, het niet materiële of Kwintessens, letterlijk vertaald vijfde wezen, en in de huidige betekenis ‘dat waar het wezenlijk om gaat’ betekend.

Deze vijf elementen zoals hier beschreven vinden we tegenwoordig voornamelijk terug in de Ayurveda. In deze geneeswijze van de Ayurveda is iemand die alle vijf de elementen op alle energieniveaus van het lichaam in harmonie heeft gezond. Met o.a. voeding kunt u de vijf elementen in balans te houden. Om hiervoor te zorgen spreekt de Ayurveda van drie Dosha’s, welke een verdichting zijn van de vijf elementen.
Vata; Ether en Lucht
Pitta; Vuur en Water
Kapha Water en Aarde

Het is ook mogelijk dat u het as wilt laten verstrooien dichter bij huis, bijvoorbeeld in Nederland. Wij werken samen met verschillende betrouwbare partners die u hiermee kunnen helpen. Hierbij is niks te gek! Denk aan bijvoorbeeld het verstrooien van het as vanuit een vliegtuig, in de zee, op een veld of een rivier. Er is zoveel mogelijk waar wij u graag mee verder kunnen helpen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op zodat wij precies op maat kunnen vertellen wat hiervoor de kosten en mogelijkheden zijn.

Meer informatie vindt u op:www.ganga-visardjan.nl

Eigenschappen
 • Ganga Visardjan

  Asverstrooiing
 • Telefonisch bereikbaar

  06 87 097 163

Ervaringen met Ganga Visardjan

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gunt u uw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na uw overlijden? U kunt bij ons uw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.