Hemelwieg

Harderwijk https://www.hemelwieg.nl 06 19 362 662

 • Gepersonaliseerde hemelwieg

  Maak uw wensen kenbaar in het bericht op mijn website. Of neem telefonisch contact op
 • Atelier

  U bent van harte welkom om een hemelwieg uit te zoeken.
 • Doneren

  Draagt u Hemelwieg een warm hart toe dan kunt u ook rechtstreeks doneren.
 • Verzenden

  Na uw betaling zal ik deze versturen naar het opgegeven adres.
Beschrijving

Welkom bij Hemelwieg

Hemelwieg voor een klein afscheid van een GROOT wonder

Een hemelwieg is gemaakt voor kindjes die zijn overleden in de baarmoeder, om ook voor deze kindjes een mooi afscheid te verzorgen. Het is een hele moeilijke tijd, en dan wil je je kindje nog even bij je houden, een paar dagen voordat het afscheid komt. Deze periode wordt langer mogelijk met de wateropbaring {watermethode}, tot wel 5 dagen.

Voor baby’s die zijn overleden net na de geboorte is er een hemelwade.

Hoe fijn is het als je je te vroeg geboren kindje, wat niet levensvatbaar is, een fijn bedje kunt bieden in een Hemelwieg. Wat je vast kan houden en kan wiegen in je armen, ernaar kan kijken en aaien, waar jij/jullie behoefte aan hebben op dat moment. Je kunt het open laten en je kan het afsluiten door de klepjes erom heen te vouwen.

De Hemelwiegjes zijn met de hand gevilt. Van merino wol gecombineerd met zijde. Het geheel wordt bewerkt met water en groene zeep tot een afscheidswiegje.  Alles is van natuurlijke materialen waardoor het heel zacht aanvoelt.

Doordat het handwerk is, is er van elk exemplaar 1 stuk. Ook is het mogelijk een hemelwiegje {ook wel afscheidswieg of afscheidscocon genoemd} in opdracht te laten maken, gepersonaliseerd.

De watermethode is een opbaringsvorm, en door het kindje in het water te leggen krijgt het een zacht roze kleur. Het is heel kwetsbaar en zo wordt het beschermd. Er kunnen mooie foto’s gemaakt worden, en je kan je kleine baby er even uithalen om in je hand houden. Je gebruikt hiervoor gewoon kraanwater en kan dit regelmatig verversen. Koel houden gaat door onder het waterwiegje een klein koelelement te leggen.

De waterwiegjes kun je afsluiten met een dekseltje, die er thuis weer af kan. Het is een waterwiegje om te gebruiken in de hemelwieg. Wateropbaring genoemd, het kindje gaat terug in het water, als in het vruchtwater in de baarmoeder. 

 

Vertel je verhaal in vilt

Je kan mij ook een opdracht geven.

Wil je niet zelf maken wat er in je hoofd ontstaat, dan kun je mij dit met een gerust hart vertellen. En ga ik aan de hand daarvan voor jou maken wat ik erbij zie en voel. En dat kan van alles zijn, ook al is het iets kleins wat er wordt gevraagd.

Het is fijn als je een formulier invult met je vraag. Ik bel je dan voor een telefonisch gesprek,  waar we elkaar beter leren kennen. Als er vertrouwen is ontstaan luister ik naar jouw verhaal, en samen komen we tot ideeën waar jij je goed bij voelt. En zal ik het ontwerp voor je gaan uitwerken.

Denk aan een hemelwieg, hemelwade, waxinelichtjes, kistknoppen, een gevilt verhaal, hart, ster, notitieboekje, vlinder..

 

Meer informatie vindt u: hemelwieg.nl

Eigenschappen
 • Telefoonnummer

  06 19 362 662
 • E-mail

  info@hemelwieg.nl
 • Openingstijden

  Via telefonisch contact bespreekbaar
 • Nieuwsbrief

  Automatisch verstuurd na bestelling

Ervaringen met Hemelwieg

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gun je jouw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na jouw overlijden? Je kan bij ons jouw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.