Memorial Cube

Maastricht https://memorialcube.com 06 51404051

 • De Memorial Cube

  Na de crematie kan de as in een bolvormige urn worden opgeslagen.
 • De Memorial Cube

  Deze urn is verkrijgbaar in diverse kleuren en kleur-thema’s.
 • De Memorial Cube

  De urn uitgerust met een (RFID-) chip die onder de vulopening is aangebracht.
 • De Memorial Cube

  Deze chip is een van de unieke identificatie methoden voor de betreffende overledene.
 • De Memorial Cube

  De chip in de asbol geeft tevens toegang tot de Memorial Cube.
 • De Memorial Cube

  Ook zonder de urn eruit te halen kunt de Memorial Cube bezoeken om herinneringen op te halen.
Beschrijving

Welkom bij MemorialCube

De afgelopen jaren is het aantal bezoeken aan begraafplaatsen afgenomen vanwege de afname van begrafenissen en het gebrek aan moderne asbestemmingen. Steeds meer mensen kiezen voor crematie vanwege de lagere kosten en het vermijden van onderhoud aan een grafmonument. Toch verlangen mensen naar een aantrekkelijke plek om hun overleden dierbaren te herdenken. Strooivelden en grote columbaria zijn minder populair geworden.

Het uitstrooien van as wordt vaak gezien als een onomkeerbare gebeurtenis waarbij het tastbare aspect definitief verloren gaat. Mensen hebben vaak behoefte aan een plek om te herdenken. De Memorial Cube, met al zijn digitale herinneringspagina’s, vormt een veelzijdige toevoeging aan moderne begraafplaatsen als herdenkingsmonument.

Het willekeurig uitstrooien van as in de natuur gebeurt vaak zonder de vereiste toestemming en heeft bovendien nadelige gevolgen voor het milieu. De as van gecremeerde personen bevat schadelijke stoffen voor het milieu. Het bewaren van as voorkomt verdere belasting van het milieu.

Begraafplaatsen hebben vaak te maken met ruimtegebrek. De Memorial Cube biedt ruimte aan meer dan 3.000 urnen en beslaat een oppervlakte van ongeveer 25m2. Bovendien biedt dit monument unieke mogelijkheden voor nabestaanden om te herdenken, waardoor het aantal bezoekers van de begraafplaats weer zal toenemen.

Toegevoegde waarde voor uitvaartondernemers Het informeren van nabestaanden over deze nieuwe bestemming voor as Vaak wordt de as van eerder gecremeerde personen langdurig thuis bewaard. Met de introductie van de Memorial Cube kan deze as nu op een centrale locatie worden opgeslagen. Nabestaanden die nog geen beslissing hebben genomen over de bestemming van de as na de crematie, of hier nog niet over hebben nagedacht, kunnen de as ook tijdelijk laten bewaren in de Memorial Cube. Verdere ontzorging van nabestaanden Uitvaartondernemers kunnen nabestaanden van dienst zijn door de as op te halen vanuit het crematorium en bij te zetten in de Memorial Cube. Ze kunnen ook ondersteuning bieden bij het aanmaken van een digitaal profiel van de overledene.

 

Behind the scènes bij de opnames van Nederland Ontdekt voor RTL 4

 

Meer informatie vind je op www.memorialcube.com

Bellen kan ook naar Samia, zij is te bereiken op: 06-29806298

 

Eigenschappen
 • Memorial cube

  Asbestemming
 • Telefonisch bereikbaar

  06 51 404 051
 • Download de app

  Google Play
 • Download de app

  Google Play

Ervaringen met Memorial Cube

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gun je jouw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na jouw overlijden? Je kan bij ons jouw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.